Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemir, Cihan
dc.date.accessioned2017-04-20T07:36:04Z
dc.date.available2017-04-20T07:36:04Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/236
dc.description.abstractBu çalışmada, geleneksel yöntemlerle sağımların gerçekleştiği üç köyde kooperatif ve süt birliği çatısı altında merkezi köy sağım sisteminin kurulması amaçlanmıştır. Bu amaçla, ineklerin kurulan sağım sisteminde sağımları yapılmadan önceki ve sonraki sağım tekniği uygulamaları ve enerji tüketimleri tespit edilmiştir. Çalışmada ayrıca, her iki dönemde elde edilen süt kalite değerleri de incelenmiştir. Araştırma, Trakya Bölgesini oluşturan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerine ait Büyükdoğanca, Karamesutlu ve Ferhadanlı köylerinde yürütülmüştür. Sağım tekniği ve performansı ölçümleri için merkezi sağım sistemi kurulacak köylerde, işletmelerin tümü ziyaret edilerek sağım teknikleri, makine tipleri konularında bilgiler edinilmiş ve sağım uygulamaları kaydedilmiştir. Merkezi sağım sistemi kurulduktan sonra, sağımlar izlenmiş ve sistemin sürü yönetim programından sağım zamanları not edilmiştir. Çalışmada ayrıca, sağım sistemleri kurulmadan önce ve kurulduktan sonra sağılan sütlerin analizleri gerçekleştirilmiştir. Köylerde merkezi sağım sistemi kurulmadan önce ve kurulduktan sonra sağım performansı (Sağımın yapıldığı toplam kurulu güç, Sağım için harcanan toplam zaman ve işçilik) ölçüm sonuçlarında bariz farklılıklar gözlenmiştir. Köylerde sağım sistemi kurulduktan sonra ideal olan kuru sağım tekniği, dezenfeksiyon kullanımı, ilk sağım ve son sağım uygulamaları yapılmıştır. Süt analizleri ölçümleri sonuçlarına göre; somatik hücre sayısı ve toplam bakteri sayısı değerleri sağım sistemi kurulduktan sonra standartlarda öngörülen değerlerde bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractIn this research it was aimed that establishing central milking parlor under frame of village cooperatives. Milking routine, milking performance and analyzing of milk were determined before and after establishing central milking parlor. The research was held in Büyükdoğanca, Karamesutlu and Ferhadanlı which were belong to Edirne, Kırklareli and Tekirdağ provinces respectively in Trakya Region;Turkey. Milking performance and milking routines applications were obtained by observing milking facilities on farms individually. The same data after establishing the central milking systems were taken by herd management system and milking observing. Parlor performance values (power requirement, milking time and labors) were founded considerable different from before and after milking establishing the central milking systems. Appropriate milking routine (dry milking), pre and post milking applications were done after establishing the central milking systems. Desired somatic cell counts and alive bacteria counts results were obtained after establishing the central milking systemsen_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectsağım sistemien_US
dc.subjectsağım tekniğien_US
dc.subjectsağım performansıen_US
dc.subjectsüt analizien_US
dc.subjectcentral milking systemsen_US
dc.subjectmilking routineen_US
dc.subjectparlor performanceen_US
dc.subjectmilk analysesen_US
dc.titleMerkezi köy süt sağım tesislerinin uygulanabilirliğien_US
dc.title.alternativePossibility of applying central milking system in villagesen_US
dc.typedoctoralThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Makinaları Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster