Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYıldırım, Ayşen
dc.date.accessioned2017-04-20T06:41:02Z
dc.date.available2017-04-20T06:41:02Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/228
dc.description.abstractBu araştırma, Kırklareli ilinde geleneksel olarak üretilen pancar pekmezlerinin bazı kimyasal kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Kırklareli ilinde 10 ayrı üreticiden 15'er günlük aralıklarla 3 kez örnek toplanmış, toplam 30 adet örnek kimyasal özellikleri yönünden analiz edilmiştir. Bulgular istatistiki olarak değerlendirilmiştir. Kimyasal analiz sonuçlarına göre, ortalama değerler şöyledir: Toplam katı madde % 82,35, suda çözünür kuru madde % 75,36, toplam kül % 1,38, pH değeri 4,31, toplam asitlik (titrasyon asitliği) 156,1 mmol/kg, HMF değeri 231,76 mg/kg, toplam şeker % 62,13, invert şeker % 34,51, sakkaroz % 26,24, protein % 2,34, fosfor 929,4 mg/kg, demir 26,6 mg/kg, potasyum 3643,3 mg/kg, kalsiyum 122,7 mg/kg, sodyum 1566,1 mg/kg.en_US
dc.description.abstractThe research was made in order to determine some chemical qualitive characteristics of beet molasses produced traditionally in Kırklareli city. Beet molasses samples were collected three times from ten producers in every 15 days, therefore, in Kırklareli city, total of 30 samples were analysed for chemical properties. The results were evaluated statistically. The following results were found from chemical analysis: Total dry matter 82,35 %, soluable dry matter 75,36 %, total ash 1,38 %, pH value 4,31, total acidity (titrable acidity) 156,1 mmol/kg, HMF value 231,76 mg/kg, total sugar 62,13 %, invert sugar 34,51 %, sucrose 26,24 %, protein 2,34 %, phosphorus 929,4 mg/kg, iron 26,6 mg/kg, potassium 3643,3 mg/kg, calcium 122,7 mg/kg, sodium 1566,1 mg/kg.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPancaren_US
dc.subjectPekmezen_US
dc.subjectKimyasal özellikleren_US
dc.subjectKırklarelien_US
dc.subjectBeeten_US
dc.subjectMolassesen_US
dc.subjectChemical propertiesen_US
dc.titleKırklareli ilinde geleneksel olarak üretilen pancar pekmezlerinin bazı kimyasal özellikleri üzerine bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeA research on the some chemical properties of beet molasses produced traditionally in Kirklareli cityen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster