Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSağlam, Hayri
dc.contributor.authorYağcı, Adem
dc.contributor.authorSağlam, Özlem Çalkan
dc.date.accessioned2017-07-27T11:40:15Z
dc.date.available2017-07-27T11:40:15Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2137
dc.description.abstractBu çalışma ile, sıcak su uygulaması yapılmış olan bazı anaç ve kalemlerde yapılan uygulamanın çelik ve kalemlerde canlılık üzerine etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, yetiştiricilikte ticari anlamda kullanılan 99R, 1103 Paulsen, Ramsey anaçlarına ait aşılık çelikler ile Yalova İncisi, Pembe Gemre ve İtalya çeşitlerine ait kalemler sıcak su uygulamasına tabii tutulmuştur. 50 oC yapılan sıcak su uygulaması 15 dakika, 30 dakika, 45 dakika ve 60 dakika süreyle uygulanmıştır. Uygulamanın ardından aşı kalemleri tek gözlü çelik halinde, çelikler ise standart aşılık çelik şeklinde perlit içerisine dikilerek 35 gün süreyle 25 ±1 oC sıcaklık ve %70-80 nisbi nemde kontrollü koşullar altında sera ortamında gelişmeye bırakılmıştır. Bu süre sonunda çelik ve kalemlerde kök ve sürgün oluşturma durumu ile ilgili gözlemler yapılarak sürgün ve kök oluşturan çelik ve kalemler ayrı ayrı sayılmış ve verilerin değerlendirmesi yapılmıştır. Çalışma sonucunda anaç ve çeşitlere göre değişen düzeylerde olmak üzere canlılık oranlarında azalmalar olduğu saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractHot water treatment on vitality determination for scions and cuttings of some grape variety and rootstocks were aimed in this study. For this purpose, 99 R, Ramsey and 1103 Paulsen rootstocks cuttings and Yalova İncisi, Pembe Gemre ve İtalia grape varieties scions were used as materials. Hot water treatments were applied at 50 oC for 15, 30, 45 and 60 minutes. After the application, the scions were dibbed as one bud and cuttings were dibbed as it’s used as standards into perlite. Then, these materials were allowed to develop with 25 ±1 oC and 70-80 % relative humidity conditions for 35 days. Later, the root and shoot formation of the cuttings and scions were evaluated. Based on the data, there were some important differences found on formation of root and shoot between rootstocks and grape varieties.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAsmaen_US
dc.subjectsıcak su uygulamasıen_US
dc.subjecttermoterapien_US
dc.subjectcanlılıken_US
dc.subjectGrapevineen_US
dc.subjecthot water treatmenten_US
dc.subjectthermotherapyen_US
dc.subjectvitalityen_US
dc.titleBazı Asma Çeşit ve Amerikan Asma Anaçlarında Sıcak Su Uygulamasının Çelik ve Kalemlerde Canlılık Üzerine Etkisien_US
dc.title.alternativeThe Effect of Hot Water Treatment on Vitality of Scions and Cuttings of Some Grape Varieties and Rootstocksen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid103007en_US
dc.authorid14466en_US
dc.authorid105339en_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage54en_US
dc.identifier.endpage60en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster