Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖner, Nureddin
dc.contributor.authorBaşer, İsmet
dc.contributor.authorÖner, Filiz
dc.contributor.authorSarıbaş, Ö.
dc.date.accessioned2017-07-21T07:57:00Z
dc.date.available2017-07-21T07:57:00Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2018
dc.description.abstractDeneme Tekirdağ koşullarında üretimi yapılanan Gelibolu, Enola, ZA-75, Krasunya ve Nina buğday çeşitlerinde kurulmuştur. Üreticimizin toprağa uyguladığı klasik taban ve üst gübresi uygulamasına ilave olarak farklı fenolojik dönemlerde alınan yaprak örneklerinde eksik olan elementlerin iki farklı dönem ve iki farklı dozda yaprak gübresi olarak uygulanmıştır. Yapılan uygulamanın buğday verimi ile birlikte unun kalite özelliklerini belirleyen protein miktarı, gluten oranı, gluten indeksi, normal sedim ve beklemeli sedim özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, en yüksek verim Nina çeşidinde, protein, gluten, normal ve beklemeli sedimantasyon değerleri Krasunia Odes'ka çeşidinde, gluten indeksinde ise Za-75 çeşidinde en yüksek değer bulunmuştur. İki farklı dozda yapılan yaprak gübresi uygulamasında II. doz uygulaması verimde, I doz uygulaması ise protein, gluten, gluten indeksi, normal ve beklemeli sedimantasyon değerlerinde kontrole göre daha yüksek ve istatistiki olarak önemli düzeyde farklı bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractThis trial was carried out with Gelibolu, Enola, ZA-75, krasunya and Nina wheat varieties. In addition to classical base and ground fertilizer application to soil by producer, it was applied to foliar samples, which were obtained in different phenological periods, as foliar fertilizer of the deficient nutrients on two different periods and dosages. The effect of this application was investigated on wheat yield along with quality criteria of flour as protein content, gluten ratio, gluten index, normal sedimentation and suspended sedimentation properties. According to results of research, highest yield in Nina variety, highest protein, gluten, normal and suspended sedimentation values in Krasunia Odes'ka variety, and highest gluten index in ZA-75 variety were determined. In the application of two different dosages of foliar fertilizer, II. dosage application in yield, I. dosage application in protein, gluten, gluten index, normal and suspended sedimentation values were found higher level than control and statistically significant.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGlutenen_US
dc.subjectgluten indeksien_US
dc.subjectkaliteen_US
dc.subjectproteinen_US
dc.subjectsedimantasyonen_US
dc.subjectyaprak gübresien_US
dc.subjectverimen_US
dc.subjectgluten indexen_US
dc.subjectqualityen_US
dc.subjectsedimentationen_US
dc.subjectfoliar fertilizeren_US
dc.subjectyielden_US
dc.titleBuğdayda Yaprak Analiziyle Eksikliği Belirlenen Elementlerin Yapraktan Gübrelemeyle Verim ve Kalite Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects on yield and quality of foliar application of wheat with the determination of deficient nutrients leaf analysesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümüen_US
dc.authorid147453en_US
dc.authorid100583en_US
dc.authorid204885en_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage44en_US
dc.identifier.endpage51en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster