Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖner, Nureddin
dc.date.accessioned2017-04-19T11:34:31Z
dc.date.available2017-04-19T11:34:31Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/200
dc.description.abstractBu çalışma 2007-2008 yıllarında ülkemizin ve Marmara Bölgesinin önemli bir bağcılık merkezi olan Tekirdağ iline bağlı şarköy ilçesinde, hafif alkalin ve kireçli toprak koşullarında yetiştirilen Cabernet Sauvignion ve Merlot şaraplık üzüm çeşitleri üzerinde yürütülmüştür. K, Mg ve Mikro elementlerin (Fe, Zn, Cu ve Mn) 3?er farklı dozları asma bitkisi gelişiminin 2 değişik fizyolojik döneminde (çiçeklenme sonu- tane tutumu ve ben düşme döneminden önce) yaprak gübresi olarak uygulanmıştır. Çalışmada yaprak gübresi uygulamalarının üzümlerin şıralarında kalite kriterleri olarak bilinen; pH, suda çözülebilir kuru madde miktarı %, alkol miktarı %, toplam şeker %, titre edilebilir asit miktarı g/L, toplam fenolik bileşik miktarı mg/kg, toplam antosiyan miktarı mg/kg ve tanen mg/kg miktarlarına etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. şki yıllık denemeden sonra, Cabernet Sauvignon ve Merlot üzüm çeşitlerine yapraktan farklı üç doz ve farklı iki dönemler uygulanan K, Mg ve mikro element uygulamalarının üçlü interaksiyonları; pH, suda çözülebilir kuru madde miktarı, alkol miktarı, toplam şeker, titre edilebilir asit miktarı, toplam fenolik bileşik miktarı, toplam antosiyan miktarı ve tanen (mg/kg) değişimine etkisi istatistik olarak % 1 düzeyinde önemli bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractExperiments were carried out in ?arköy-Tekirdağ, one of the prominent centers of viticulture in the Marmara Region of Turkey. The cultivars Cabernet Sauvignon and Merlot, grapevine cultivars grown on slightly basic soils containing also lime, were used in the experiments. The K, Mg and the micro elements of Fe, Zn, Cu and Mn were combined in three different concentrations and applied as foliar fertilizers to the grape wine cultivars. The applications were carried out at two development stages, i.e., end of flowering-berry set and immediately before verasion. At the end of the experiment the following quality criteria of the grape juice were determined; pH, total soluble solids %, alcohol concentration %, total sugar content %, titretable acidity g/L, total phenolic compounds mg/kg, total anthocynanins mg/kg, tannens mg/kg. At the end of a two-year study the triple interaction of cultivar, time of application and fertilizer concentrations appeared to be significant effective on pH, total soluble solids, alcohol concentration, total sugar content, titretable acidity, total phenolic compounds, total anthocyanin and tannens at 1 % level.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectCabernet Sauvignonen_US
dc.subjectMerloten_US
dc.subjectYaprak Gübresien_US
dc.subjectŞıraen_US
dc.subjectŞarapen_US
dc.subjectKalite Kriterlerien_US
dc.subjectFoliar Fertilizeren_US
dc.subjectGrape Juiceen_US
dc.subjectWine Quality Criteriaen_US
dc.titleTekirdağ- Şarköy ekolojik koşullarında yetiştirilen cabernet sauvignon ve merlot şaraplık üzüm çeşitlerine yetersiz olan makro ve mikro elementlerin yaprak gübresi yolu ile uygulanmasının şıra kalitesi üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of foliar of macro and micro elements on grape juice quality parameters in cabernet sauvignon and merlot cultivars in Şarköy-Tekirdağ, Turkeyen_US
dc.typedoctoralThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster