Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErtemli, Gözde
dc.contributor.authorDemirbaş, Nevin
dc.date.accessioned2017-07-20T08:28:12Z
dc.date.available2017-07-20T08:28:12Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1988
dc.description.abstractThe aim of this study was to reveal the competitiveness of dried fruit sector in Izmir. In this study, the competition level of dried fruits sector in Izmir was analyzed by applying Porter's Diamond Model. The total number of dried fruit firms in İzmir is 46. Data for this research were collected from the manager of 26 firms, that is 56.5% of all the companies working in this sector. According to the results, the competitiveness level of Izmir for the sector was determined as medium. The most important finding of the research was that the state, which was classified as an outside factor in the model, was found to affect the competition level of the sector negatively due to high tax rates, complex legal arrangements and bureaucracy. The outcomes could be used to create both public sector policies and private sector policies in order to improve sector competitiveness.en_US
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, kurutulmuş meyve sektörünün rekabet düzeyini ortaya koymaktır. Çalışmada kurutulmuş meyve sektörünün rekabet düzeyi, Porter'ın Elmas Modeli kullanılarak analiz edilmiştir. İzmir'de kurutulmuş meyve sektöründe faaliyet gösteren 46 firma bulunmaktadır.Bu firmaların %56.5'ine karşılık gelen 26 firma yöneticisiyle yüzyüze görüşülmüştür. Sonuçlara göre, sektörün İzmir ili için rekabetçilik düzeyi orta seviyededir. Araştırmanın en önemli bulgusu, modelde dışsal faktör olarak tanımlanan devletin, sektörün rekabet düzeyini; yüksek vergi oranları, karmaşık yasal düzenlemeler ve bürokrasi nedeniyle olumsuz etkilemesidir. Araştırma sonuçlarından, sektörün rekabetçiliğinin geliştirilmesi amacıyla, hem kamu hem de özel sektör politikalarının oluşturulmasında yararlanılabilir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDried fruiten_US
dc.subjectPorteren_US
dc.subjectDiamond Modelen_US
dc.subjectcompetitivenessen_US
dc.subjectTurkeyen_US
dc.subjectKurutulmuş meyveen_US
dc.subjectPorteren_US
dc.subjectElmas Modelien_US
dc.subjectrekabetçiliken_US
dc.subjectTürkiyeen_US
dc.titleCompetitiveness of The Turkish Dried Fruit Sectoren_US
dc.title.alternativeTürk Kurutulmuş Meyve Sektörünün Rekabetçiliğien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid11395en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage40en_US
dc.identifier.endpage46en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster