Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇetin, Bayram
dc.contributor.authorKarasu, Salih
dc.contributor.authorAtik, Azize
dc.contributor.authorDurak, Muhammed Zeki
dc.date.accessioned2017-07-13T13:00:53Z
dc.date.available2017-07-13T13:00:53Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1926
dc.description.abstractThis study was carried out for the evaluation of the microbiological quality of various dairy products including white cheese, kashar cheese, butter, and milk cream purchased in retail markets in the province Kirklareli. Coliform bacteria, Escherichia coli and mold-yeast counts were investigated by the standard cultural method and found to be 59 (74.7 %) and 54 (68.4 %), and 68 (86.1 %) of the total 79 samples, respectively. Staphylococcus aureus was detected in 18 (22.8 %) samples. Listeria monocytogenes and Salmonella spp detected by the Real Time PCR and Listeria monocytogenes was detected in only two kashar cheese samples, while Salmonella spp. were not detected in any samples . The microbiological contamination level was higher than the permitted level according to the European standard in most of the investigated products in spite of the low level of the pathogen detection. These results also showed poor microbiological quality and inadequate production conditions of these products.en_US
dc.description.abstractBu çalışma Kırklareli piyasasından temin edilen beyaz peynir, kaşar peynir, tereyağı, ve krema gibi çeşitli süt ürünlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. 79 örnekten 59 (%74,7), 54 (%68,4) ve 68 (%86,1) örnekte sırasıyla Koliform bakteri, E.coli ve küf/maya bulunmuştur. Staphylococcus aureus ise 18 (% 22, 8) örnekte tespit edilmiştir. Listeria monoctyogenes yalnızca 1 kaşar örneğinde tespit edilirken, herhangi bir örnekte Salmonella spp. bulgusuna rastlanılmamıştır. Yalnızca bir örnekte patojen mikroorganizma bulgusuna rastlanmasına rağmen örneklerin çoğunun mikrobiyolojik yükü Avrupa standartlarına göre izin verilen seviyenin üzerinde çıkmıştır. Bu sonuçlar ürünlerin mikrobiyolojik kalitesinin çok düşük olduğuna ve yetersiz hijyen ve sanitasyona işaret etmektedir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDairy Producten_US
dc.subjectMicrobiological qualityen_US
dc.subjectTurkeyen_US
dc.subjectReal Time PCRen_US
dc.subjectSüt ürünlerien_US
dc.subjectMikrobiyolojik kaliteen_US
dc.titleInvestigation of Microbiological Quality of Some Dairy Products in Kirklareli: Detection of Salmonella spp. and Listeria monoctyogenes by Real Time PCRen_US
dc.title.alternativeKırklareli'nde Üretilen Bazı Süt Ürünlerinin Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması: Salmonella spp. ve Listeria Monoctyogenes' in Real Time PCR Kullanarak Teşhis Edilmesien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid55502en_US
dc.authorid174274en_US
dc.authorid55655en_US
dc.authorid168393en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage74en_US
dc.identifier.endpage80en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster