Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemirci, Duygu
dc.date.accessioned2017-04-19T10:27:54Z
dc.date.available2017-04-19T10:27:54Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/187
dc.description.abstractBu çalısmanın baslıca amacı, Balıkesir ili ve ilçelerinde et ve süt tüketim alıskanlıklarını incelemek; bununla beraber Türkiye genelinde et ve süt ürünleri tüketiminin gelismis ülkelere göre düsük olmasının nedenlerini belirlemektir. Arastırmanın materyalini birincil ve ikincil veriler olusturmaktadır. Balıkesir ili ve ilçelerinde 220 kisi ile yüz yüze yapılmıs olan anket çalısması birincil verileri, bu konudaki yayınlar ve literatür taraması ise ikincil verileri olusturmaktadır. Elde edilen bilgilerde kisilerin hangi tür eti daha çok tükettikleri, tüketilen et miktarının sosyo ekonomik durumlarına göre değisiklik gösterdiği anlasılmıstır. Anket çalısması 2007 yılı Ekim-Kasım-Aralık ayları içinde 220 örnek üzerinde yapılmıstır. Arastırma sonuçlarına göre ankete katılan tüketicilerin % 99.5’i kırmızı eti; % 93.5’i beyaz eti tüketmektedir.en_US
dc.description.abstractThe purpose of this study to investigate the meat and the milk consuming customs in Balıkesir and its urban areas and also to show the reasons of the decrease of the meat and the milk consuming when you compare Turkey and improved countries. The primary and secondary data constitutes the research material. A face to face interview with 220 people constitutes the primary data and literature about this subject constitutes the secondary data. In this knowledge, it is understood that the amount of meat consuming changes according to the social economic situation of the people. A survey has been conducted on 220 samples in October, November and December, 2007. According to the research results % 99.5 of the samples preferred meat and % 93.5 of the samples consume broiler.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEt tüketim alıskanlıklarıen_US
dc.subjectBalıkesiren_US
dc.subjectkalite kriterlerien_US
dc.subjecttüketici beklentilerien_US
dc.subjectThe meat consumption habitsen_US
dc.subjectquality criterionsen_US
dc.subjectconsumer expectationsen_US
dc.titleTürkiye'de et ve süt ürünlerinde tüketici algısı ve izlenen politikaların değerlendirilmesi Balıkesir ili örneğien_US
dc.title.alternativeThe perception of consumers in Turkey for meat and milk products and evaluation of politicis which has been followed Balikesir provinceen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster