Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞamlı, Hasan Ersin
dc.contributor.authorTerzioğlu, Merve
dc.contributor.authorOkur, Aylin Ağma
dc.contributor.authorKoç, Fisun
dc.contributor.authorŞenköylü, Nizameddin
dc.date.accessioned2017-07-10T12:18:18Z
dc.date.available2017-07-10T12:18:18Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1863
dc.description.abstractYürütülen bu çalışma ile kayısı çekirdeği küspesinin (KÇK) etlik piliç performansı ve bağırsak mikrobiyotası üzerine etkilerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Denemede, tel kafeslerde yetiştirilen yüz yirmi adet etlik piliç kullanılmıştır. Deneme 21 gün sürmüştür. Çalışmada, farklı düzeylerde KÇK (kontrol, %5, %10 ve %20) içeren dört muamele bulunmaktadır. Kayısı çekirdeği küspesini %0 ve 5 tüketenlere göre, %20 tüketen gruplarda daha iyi canlı ağırlık artışı görülmüştür. Bununla birlikte, %0, 5 ve 10 KÇK içeren rasyonlarla beslenen hayvanlar, %20 KÇK tüketen gruplara göre daha az yem tüketmiştir. İleum mikrobiyotası da muamelelerden önemli derecede etkilenmiştir. %10 KÇK içeren rasyonu tüketen grupların ileal içerikteki laktik asit bakteri sayıları, diğer gruplara göre önemli derecede daha düşük bulunmuştur. Bununla birlikte, maya ve koliform sayıları %10 KÇK tüketen gruplarda en yüksek saptanmıştır.Söz konusu yan ürün kanatlı beslemede alternatif bir protein kaynağı olarak kullanılabilir. Bununla birlikte KÇK nın kanatlı rasyonlarında kullanılmasıyla ilgili daha fazla çalışmaya gereksinim vardır.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of apricot kernel meal (AKM) on performance and intestinal microbiota in broiler chickens. One hundred twenty broiler chickens raised in contiguous wire cages were used. The duration of the experiment was 21 days. In the trial, four diets containing different levels of AKM (control, 5, 10, and 20%) were utilized as the treatments. Birds given the 20% AKM diets from 1 to 21 days had significantly better body weight gain than those given the 0 and 5% AKM diets. However, birds fed the 0, 5 and 10% AKM diets consumed significantly less feed intake than did those fed the 20% AKM diet. Also, ileum microbiota was significantly affected by dietary treatment. Respective counts of lactic acid bacteria in the ileal contents, for the 10% AKM fed groups were found significantly lower than those of the other groups. Although, yeast and coliform counts were determined the highest in the 10% AKM fed groups. This by-product might be an alternative protein source in poultry nutrition. Further works are required to test their suitability in poultry diets.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectApricot kernel mealen_US
dc.subjectbroileren_US
dc.subjectfeeden_US
dc.subjectileumen_US
dc.subjectlactic acid bacteriaen_US
dc.titleEffects Of Sweet Apricot Kernel Meal On Performance And Intestinal Microbiota In Broiler Chickensen_US
dc.title.alternativeEtlik Piliçlerde Kayısı Küspesinin Performansa ve Bağırsak Mikrobiyotasi Üzerine Etkilerien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.authorid12969en_US
dc.authorid106762en_US
dc.authorid22072en_US
dc.authorid147457en_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage38en_US
dc.identifier.endpage43en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster