Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKiracı, S.
dc.contributor.authorGönülal, E.
dc.contributor.authorPadem, H.
dc.date.accessioned2017-07-10T07:11:17Z
dc.date.available2017-07-10T07:11:17Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1844
dc.description.abstractBu araştırma; farklı içerikli mikrobiyal gübrelerin, farklı doz uygulamalarının havucun kalite özellikleri üzerine etkisini araştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Denemede toplam fenolik madde, antioksidan aktivite, ? karoten, toplam şeker, kuru madde, suda çözünebilir kuru madde ve pH içerikleri incelenmiştir. Araştırma sonucunda toplam fenolik madde, antioksidan aktivite, ? karoten, toplam şeker, kuru madde, suda çözünebilir kuru madde ve pH içerikleri mikrobiyal gübre dozlarından önemli derecede etkilenmiştir. En yüksek toplam fenolik madde (85.02 mg GAE/100 g), antioksidan aktivite (%42.33), toplam şeker (7.38 g/100 g) ve suda çözünebilir kuru madde %12.54 içeriği Vitormone 150 ml uygulamasında tespit edilmiştir.? karoten içeriği 130.94a207.34 µg/gr arasında değişmiştir. Kuru madde içeriği %10.07a14.50 arasında ve pH değeri ise 6.20a6.68 arasında değişim gösterdiği belirlenmiştir. Farklı dozda mikrobiyal gübre uygulamalarının havucun kalite özellikleri üzerine pozitif yönde etki ettiği tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine effects of different dosing in different ingredient microbial fertilizer applications on the quality characteristics of carrot. In the experiment, the total phenolic content, antioxidant activity, ß-carotene, total sugar, dry matter, soluble solid content and pH contents was examined. At the end of the study, the total phenolic content, antioxidant activity, ß-carotene, total sugar, dry matter, soluble solid content and pH contents were significantly affected by varying microbial fertilizer doses. The highest total compounds of phenolic (85.02 mg GAE/100 g), antioxidant activity (42.33%), total sugar (7.38 g/100 g) and soluble solid content (12.54%) was determined in Vitormone 150 ml application. The amount of ß caroten content varied between 130.94-207.34 ng/gr. The dry matter content 10.07 to 14.50% and the pH value of the change in 6.20-6.68 were determined. The applications of different in dose microbial fertilizer have been identified as a positive impact contributed on the quality characteristics of carrot.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectorganik tarımen_US
dc.subjectmikrobiyal gübreen_US
dc.subjectkalite özelliklerien_US
dc.subjectHavuçen_US
dc.subjectquality characteristicsen_US
dc.subjectorganic farmingen_US
dc.subjectmicrobial fertilizeren_US
dc.subjectCarroten_US
dc.titleFarklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeThe Effects of Different Mycorrhizae Species on Quality Properties in Organic Carrot Growingen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage106en_US
dc.identifier.endpage113en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster