Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSirat, Abdulveli
dc.date.accessioned2017-07-06T14:22:25Z
dc.date.available2017-07-06T14:22:25Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1832
dc.description.abstractBu araştırma, 2008-2009 ve 2009-2010 yetiştirme döneminde 6 arpa çeşidinin (2 sirali; Balkan-96, Şerifehanim-98 ve Anadolu-98, 6 siralı; Meriç, Avcı-2002 ve Lord) bazı kalite özelliklerini (1000 tañe ağırlığı, hektolitre ağırlığı, tañe ağırlığı, ham protein oraní ve ekstrakt oranı) belirlemek için Samsun (Gelemen) ve Amasya (Gökhöyük) koşullarında, Tesadüf Blokları Deneme Desenine göre 4 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. İki yıl ve iki lokasyonda yürütülen bu araştirmaya göre, en yüksek 1000 tañe ağırlığı Anadolu-98 (46.8 g) ve Balkan-96 (44.8 g); en yüksek hektolitre ağırlığı Şerifehanım-98 (69.0 kg), Anadolu-98 (68.0 kg) ve Balkan-96 (67.6 kg); en yüksek tañe iriliği ile ekstrakt oranları Balkan-96 (% 90.1 ve % 77.7), en yüksek ham protein oranı Lord (% 13.1), Meriç (% 13.0) ve Avcı-2002 (% 12.8) çeşitlerinden, en düşük protein oraní ise Balkan-96 (% 11.6)'dan elde edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was carried out with aiming to determine some quality traits (thousand kernel weight, hectoliter weight, grain largeness ratios, crude protein content and extract content) of 6 barley varieties (two-row; Balkan-96, 5erifehanim-98, Anadolu-98 and six-row; Meriç, Avci-2002, Lord) ) in the growing seasons of 2008-2009 and 2009- 2010 in Samsun (Gelemen) and Amasya (Gökhöyük) locations according to randomized complete block design with four replicates. According to the research conducted in 2 locations for 2years; the highest results of thousand kernel weight were obtained from Anadolu-98 (46.8 g) and Balkan-96 (44.8 g) varieties. The highest grain largeness ratios and extract content were obtained from Balkan-96 (90.1 % and 77.7 % respectively) varietiey. The highest results of hectoliter weight were obtained from Şerifehanim-98 (69.0 kg), Anadolu-98 (68.0 kg) and Balkan-96 (67.6 kg) varieties. In addition, the highest crude protein content was obtained from Lord (13.1 %), Meriç (13.0 %) and Avci- 2002 (12.8 %) varieties. Balkan-96 showed the least crude protein content (11.6 %).en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectyemliken_US
dc.subjectmalten_US
dc.subjectkaliteen_US
dc.subjectArpa (Hordeum vulgare L.)en_US
dc.subjectqualityen_US
dc.subjectmalten_US
dc.subjectforageen_US
dc.subjectBarley (Hordeum vulgare L.)en_US
dc.titleOrta Karadeniz Bölgesi Koşullarına Uygun Maltlık ve Yemlik Arpa (Hordeum vulgare L.) Çeşitlerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Malting and Forage Barley (Hordeum vulgare L.) Cultivars Suitable for Middle Black Sea Region Conditionsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid31178en_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage9en_US
dc.identifier.endpage17en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster