Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTağa, Özkan
dc.date.accessioned2017-04-19T08:52:50Z
dc.date.available2017-04-19T08:52:50Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/180
dc.description.abstractBu çalışmada, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde yetiştirilen ve tüketime sunulduğu alanlardan toplanan 210 numune narenciye ürününde (mandalina, portakal ve limon) kullanılan pestisitlerin kalıntı düzeyleri araştırılmıştır. Bu örneklerde kalıntısı araştırılan 107 adet pestisit organik klorlu, organik fosforlu ile organik klorlu ve fosforlu pestisitlerden seçilmiştir. Toplam 210 numune narenciye örneğinde yapılan çalışma sonucunda 105 numunede en az bir adet pestisit kalıntısına rastlanmıştır. Kalıntı rastlanan numuneler toplam numunenin % 50’sini temsil etmektedir. 5 adet numunede ise Türk Gıda Kodeksi (TGK) ve Avrupa Birliği (AB) Maksimum Kalıntı Limitleri (MRLs)’nin üzerinde kalıntı tespit edilmiştir. Bu numuneler ise toplam numunenin % 2,4’nü temsil etmektedir. Kalıntı bulunan örneklerdeki kalıntı miktarları TGK ve AB MRLs’ne göre değerlendirilmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this research, some pesticide residues were investigated of 210 citrus fruits (mandarin, orange and lemon) samples grown on and taken from Aegean Region and Mediterranean Region. 107 pesticide residues were investigated including organochlorine, organophosphrorus and organochlorine & phosphorus pesticides. At least one pesticide residue are detected in 105 samples. Detectable pesticide residues are 50 % of total citrus fruits. Over the tolerance of % 2,4 pesticide residues found in five samples. Pesticide residues are compared according to Turkish Food Codex and European Union Maximum Residue Levels (MRLs).en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPestisiten_US
dc.subjectkalıntıen_US
dc.subjectMandalinaen_US
dc.subjectPortakalen_US
dc.subjectLimonen_US
dc.subjectMRLsen_US
dc.subjectPesticideen_US
dc.subjectResidueen_US
dc.subjectMandarinen_US
dc.subjectOrangeen_US
dc.subjectLemonen_US
dc.titleEge ve Akdeniz bölgelerinde yetişen narenciye ürünlerindeki pestisit kalıntı düzeylerinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of pesticides residue levels on citrus fruits grown on Aegean region and Mediterranean region in Turkeyen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster