Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDelice, Nalan Yüksel
dc.contributor.authorGüneşer, Onur
dc.contributor.authorYüceer, Yonca
dc.date.accessioned2017-07-05T07:55:33Z
dc.date.available2017-07-05T07:55:33Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1783
dc.description.abstractThe objective of this study was to determine the preferences and purchasing behaviors of consumers of Ezine cheese. Consumer acceptance tests on two representative Ezine cheeses and face to face interviews were conducted in ÇanakkaleDTurkey. Data provided from both tests were evaluated by Analysis)of)Variance and KEMeans) Cluster Analysis. Our data showed that Ezine cheese is mainly preferred for breakfast. Most consumers purchased Ezine cheese at least once a week. Our data detected a positive relationship between consumer age and acceptance of Ezine cheese. The age group 60D69 years old most preferred both cheeses. Statistical analysis clustered the Ezine cheese consumers into four groups, and significant differences were observed among the clusters with regards to consumption and purchasing behaviors. Cheese flavor and overall liking appear to be the most important factors for consumption. As a result, habits of cheese consumption, benefits of dairy products, and enhancement of breakfast choices influenced consumer decisions for purchasing Ezine cheese.en_US
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı Ezine peynirinin tüketici beğenisini ve satın alma davranışlarını belirlemektir. Çanakkale kent merkezinde yaşayan tüketicilere seçilen iki peynir örneğinde tüketici testi ve yüz yüze anket çalışması uygulanmıştır. Her iki uygulamadan elde edilen veriler, ayrı ayrı varyans analizi ve kümeleme analiz yöntemleriyle incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar göstermiştir ki Ezine peyniri çoğunlukla sabah kahvaltıda tercih edilmektedir. Tüketicilerin çoğunluğu Ezine peynirini haftada en az bir kez satın almaktadır. Ayrıca tüketici yaşı ve Ezine peyniri beğenisi arasında pozitif ilişki olduğu belirlenmiştir. 60D69 yaş grubundaki tüketiciler her iki peyniri de tercih etmişlerdir. İstatistiksel analizler sonucunda peynir tüketicileri dört kümeye ayrılmış olup tüketim ve davranış özellikleri bakımından kümeler arasında pozitif ilişki olduğu ortaya çıkmıştır. Peynirin lezzeti ve genel beğeni tüketimi etkileyen önemli faktörlerdir. Sonuç olarak tüketim alışkanlıkları, süt ürünlerinin yararları ve kahvaltı seçeneklerini artırma, Ezine peyniri alımında tüketici kararını etkilemektedir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEzine cheeseen_US
dc.subjectconsumer behavioren_US
dc.subjectconsumer preferencesen_US
dc.subjectEzine peynirien_US
dc.subjecttüketici davranışıen_US
dc.subjecttüketici tercihien_US
dc.titleConsumer Expectation and Preference of Ezine Cheeseen_US
dc.title.alternativeEzine Peynirinde Tüketici Tercihi ve Beklentisien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid145189en_US
dc.authorid145852en_US
dc.authorid19905en_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage92en_US
dc.identifier.endpage103en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster