Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemirel, Kürşad
dc.contributor.authorGenç, Levent
dc.contributor.authorSaçan, M.
dc.date.accessioned2017-06-28T08:11:52Z
dc.date.available2017-06-28T08:11:52Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1677
dc.description.abstractYarı kurak iklim bölgesinde yetiştirilen biberin (Capsicum Annum Cv. Kapija)farklı sulama uygulamalarının verime, kalite parametrelerine, bitki su tüketimine, su kullanım randımanına ve sulama suyu kullanım randımanına etkileri araştırılmıştır. Araştırma 2009-2010 yıllarında Çanakkale yöresinde yürütülmüştür. Deneme parselleri damla sulama yöntemine göre sulanmış ve 4 farklı sulama konusu (S 0, S33, S66 ve S100) oluşturulmuştur. Konulara göre; toplam sulama suyu miktarı (I) denemenin ilk yılında 30-567 mm, ikinci yılında ise 62-489 mm uygulanmıştır. Ortalama mevsimlik bitki su tüketimi (ETa) konulara göre 322-796 mm arasında değişmiştir. Biber verimi, konulara göre 2009 ve 2010 yıllarında sırasıyla, 10.89-44.92 ve 4.47-63.64 t ha-1 arasında gerçekleşmiştir. Sulama konularına göre ortalama su kullanım randımanı (WUE), sulama suyu kullanım randımanı (IWUE) sırasıyla 2.36-6.95 kg m-3 ve 0-9.05 kg m-3 arasında değişmiştir. Ortalama verim tepki etmeni (ky) 1.468 bulunmuştur. İki yıl birden dikkate alındığında, pH dışındaki kalite parametrelerinde (tek meyve ağırlığı, meyve çapı, meyve boyu, meyve eti kalınlığı ve suda çözünür kuru madde miktarı) konulara göre farklılık istatistiksel olarak önemli (p<0.05) bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractThe effects of different irrigation levels on yield, quality parameters, e vapotranspiration, water use efficiency, and irrigation water use efficiency were investigated for pepper (Capsicum Annum Cv. Kapija) plant grown in semi -arid region. The Research was carried out in 2009-2010 years in Canakkale province. Drip irrigation method was applied to irrigate the experimental plots with 4 different irrigation levels (I0, I66, I33 and I100). Total irrigation water amounts ranged from 30 to 567 mm in 2009 and from 62 to 489 mm in 2010 were applied according the treatments. Average seasonal evapotranspiration (ETa) were calculated between 322-796 mm with respect to treatments. Pepper yield were obtained 10.89-44.92 and 4.47-63.64 t ha-1 in 2009 and 2010, respectively. With respect to irrigation levels, average water use efficiency (WUE), irrigation water use efficiency (IWUE) were changed between 2.36-6.95 kg m-3 and 0-9.05 kg m-3, respectively. Average yield response factor (ky) was found 1.468. While considering the both 2009 and 2010 years, differences between quality parameters of irrigation treatments (mean fruit weight, fruit width , fruit lenght, fruit thickness and water soluable dry matter) except pH, were statistically significant (p<0.05).en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiber (Capsicum Annum Cv. Kapija)en_US
dc.subjectsu stresien_US
dc.subjectdamla sulamaen_US
dc.subjectPepper (Capsicum Annum Cv. Kapija)en_US
dc.subjectwater stressen_US
dc.subjectdrip irrigationen_US
dc.titleYarı Kurak Koşullarda Farklı Sulama Düzeylerinin Salçalık Biberde (Capsicum Annum Cv. Kapija) Verim ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkisien_US
dc.title.alternativeEffects of Different Irrigation Levels On Pepper (Capsicum Annum Cv. Kapija) Yield And Quality Parameters in Semi-Arid Conditionsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid28043en_US
dc.authorid9961en_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage7en_US
dc.identifier.endpage15en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster