Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖner, Fatih
dc.contributor.authorSezer, İsmail
dc.contributor.authorGülümser, Ali
dc.date.accessioned2017-06-28T06:42:35Z
dc.date.available2017-06-28T06:42:35Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1675
dc.description.abstractAraştırma, 2008 yılında Samsun, Adana ve Adapazarı olmak üzere 3 lokasyonda 9 çeşit ve 21 hat toplam 30 atdişi mısır (Zea mays L. indendata) genotipi ile yürütülmüştür. Bu otuz atdişi mısırın 12 tanesi FAO 700 grubu (140 günlük), 4 tanesi FAO 600-700 (130 günlük), 8 tanesi FAO 600 (120 günlük) ve 6 tanesi FAO 500 (100 günlük) grubuna dahildir. Denemede bitki boyu (cm), ilk koçan yüksekliği (cm), hasat nemi (%), koçan çapı (mm), koçanda sıra sayısı (adet), sırada tane sayısı (adet), bin tane ağırlığı (gr), tane / koçan oranı(%) ve birim alan birim alan tane verimi (kg/da)belirlenmiştir. Lokasyonun etkisi ilk koçan yüksekliği hariç diğer tüm ölçülen karakterlerde istatistiksel olarak önemli (sırada dane sayısı için p<0.05; diğerleri için p<0.01) bulunmuştur. FAO değişkeninin ölçülen özellikler üzerindeki istatistik etkisi değerlendirildiğinde; 1000 tane ağırlığı, hasat nemi ve birim alan tane verimi üzerinde çok önemli (p<0.01), koçanda sıra sayısı ve ilk koçan yüksekliği üzerinde önemli (p<0.05) etkisi olduğu, diğer karakterler üzerinde ise etkisinin istatistiksel olarak önemli olmadığı (p>0.05) görülmüştür. Birim alan tane verimleri Adapazarı’nda 930-1511 kg/da, Adana’da 784-1291 kg/da ve Samsun’da ise 910-1219 kg/da arasında değişim göstermiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was conducted in 3 locations (Samsun, Adana and Adapazarı) with 30 dent corn ( Zea mays L. indendata) samples (9 varieties and 21 lines) in 2008. Of these 30 dent corn samples, 12 are in FAO 700 group (140 days), 4 a re in FAO 600-700 group (130 days), 8 are in FAO 600 (120 days) and 6 are in FAO 500 (100 days). In this study, plant length (cm), first corncob height, corncob diameter (mm), line count in a corncob, seed number in a line, 1000-seed weight (g), seed/corncob ratio (%) and grain yield per unit area (kg/da) were determined. The effect of location was found significant for all traits except for first corncob height (P<0.05 for seed number in line and P<0.01 for other traits). FAO variability affected 1000-seed weight and seed yield (P<0.01) and first corncob height (P<0.05). Grain yield per unit area (kg/da) were between 930-1511 kg/da in Adapazarı, 784-1291 kg/da in Adana and 910-1219 kg/da in Samsun.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAtdişi mısıren_US
dc.subjectlokasyonen_US
dc.subjectagronomik özellikleren_US
dc.subjectDent maizeen_US
dc.subjectlocationen_US
dc.subjectagronomic traitsen_US
dc.titleFarklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Atdişi Mısır (Zea mays L. indendata) Çeşit ve Hatlarının Agronomik Özellikler Yönünden Karşılaştırılmasıen_US
dc.title.alternativeComparison of Dent Corn (Zea Mays L. Indendata) Varieties and Lines Growth in Different Locations in Terms Of Agronomic Traitsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid55869en_US
dc.authorid49995en_US
dc.authorid13182en_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage6en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster