Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorHelvacıoğlu, İpek Atılgan
dc.contributor.authorŞehirali, Sezen
dc.date.accessioned2017-06-14T12:51:30Z
dc.date.available2017-06-14T12:51:30Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1561
dc.description.abstractAraştırma 2001-2002 ve 2002-2003 yılları yetiştirme mevsiminde Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi deneme alanında tesadüf blokları deneme deseninde yapılmıştır. Araştırmada Pehlivan ve Sana ekmeklik buğday çeşitleri kullanılmıştır. Araştırmada; ana sap gelişimi, kardeş sayısı, başak taslağı gelişimi ve başak taslağı halka sayısı incelenmiş ve çeşitler arasında önemli farklar bulunmuştur. Elde edilen bu sonuçlar, başak taslağı gelişimini daha hızlı tamamlayan erkenci ve orta erkenci buğday çeşitlerinin Trakya Bölgesi için daha uygun olduğu, buna karşın başak taslağını daha geç dönemde tamamlayan çeşitlerin ise bölgede üretim için uygun olmadığı belirlenmiştir. Başak taslağı gelişiminde halka sayısının fazla olması o genotiplerin sahip olacağı başakçık sayısının fazla olacağını göstermektedir.en_US
dc.description.abstractThe research was conducted in experiment fields of Field Crop Department of Tekirdağ Ağricultural Faculty at Trakya University in growing seasons of 2001-2002 and 2002-2003 based on random block of experiment desing with four replications. Two bread wheat cultivars (Pehlivan and Sana) were used as the material in this research. The main stem length, tiller numbers, apex developments and the number of circles on apex were measured as physical properties. In the physical properties the difference of bread wheat varieties on main stem development, tiller numbers, apex developments and the number of circles on apex were significant. Achived data evince that earlyriser and mid-riser wheat varieties which complete apex growing more faster, are more convenient for Trakya Region. However, it is determined that wheat varieties which completes apex growing more later, are not convenient for this region. In apex growing the exess number of circles on apex shows that spikelet numbers will be more.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEkmeklik buğdayen_US
dc.subjectbaşak taslağı (apex) gelişimien_US
dc.subjectbaşak taslağı halka sayısıen_US
dc.subjectBread wheaten_US
dc.subjectapex developmentsen_US
dc.subjectthe number of circles on apexen_US
dc.titleTekirdağ Koşullarında Ekmeklik Buğdayda (Triticum aestivum L. Em Thell.) Başak Gelişiminin Farklılıklarıen_US
dc.title.alternativeThe Dıfferences of Spike Development on Bread Wheat (Triticum aestivum L. Em Thell.) in the Tekirdağ Conditionsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümüen_US
dc.authorid104570en_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage9en_US
dc.identifier.endpage20en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster