Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKoç, Fisun
dc.contributor.authorCoşkuntuna, Levend
dc.contributor.authorÖzdüven, Mehmet Levent
dc.contributor.authorCoşkuntuna, Arzu
dc.date.accessioned2017-06-13T12:00:35Z
dc.date.available2017-06-13T12:00:35Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1539
dc.description.abstractBu araştırma, organik asit kullanımının farklı ortam sıcaklıklarında, fiğ-tahıl silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada katkı maddesi olarak Farmavet firmasından temin edilen SİLOFARM® LIQUID isimli silaj katkısından yararlanılmıştır. Araştırma materyalleri kontrol ve organik asit uygulaması içeren grup olmak üzere iki deneme grubuna bölünmüştür. Firma önerileri doğrultusunda (5g/kg) organik asit ilavesinden sonra, materyaller yalnızca gaz çıkışına olanak tanıyan 1.0 litrelik (Weck, Wher-Oftlingen, Germany) anaerobik kavanozlarda silolanmıştır. Her muameleye ait 3’er silo kabının kullanıldığı çalışmada, silo kaplarının doldurulmasından sonra materyaller laboratuvar koşullarında (20 oC, 30oC ve 37oC) depolanmıştır. Fermantasyonun 45. gününde açılan örnekler üzerinden pH, kuru madde, ham protein, amonyağa bağlı nitrojen, suda çözünebilir karbonhidrat, laktik ve asetik asit analizleri gerçekleştirilmiştir. Laktik asit bakterileri, maya ve küf sayımları için mikrobiyolojik analizlerin yapıldığı çalışmada, aerobik stabiliteye ilişkin özellikleri ana fermantasyon dönemi sonrası 5 günlük dönemde izlenmiştir. Araştırma sonucunda, organik asit kullanımının yüksek sıcaklıklarda fiğ-tahıl silajlarında, kısmen küf gelişimini azaltabileceğini söylememiz mümkündür. Ancak 5 g/kg organik asit uygulaması fiğ-tahıl silajlarının aerobik stabilitelerini geliştirmemiştir.en_US
dc.description.abstractThe purpose of current study was to extend the effect of different temperatures on the ensiling fermentation with or without organic acid, and on the aerobic stability of vetch-grain silages. SİLOFARM® LIQUID silage additive which would be produced by Farmavet firm was used in this investigation. Silage materials were divided in two trial groups for the control and organic acids treatments. After organic acid (5g/kg) was applied, silage materials were ensiled in 1.0 l anaerobic jars (Weck, WherOftlingen, Germany) equipped with a lid that enabled gas release only. The jars were stored under the following temperature regimes; 20 oC, 30 oC and 37 oC. Three jars per treatment from every temperature were sampled on days 45 days of fermentation and samples are analyzed to determine their pH, dry matter, crude protein, ammonia nitrogen, water soluble carbohydrates, lactic and acetic acid contents. Microbiological analyses were also enumeration of the lactic acid bacteria, mould and yeast. Aerobic stability characteristics were monitored during 5 days after the main fermentation periods. As a result, organic acid may decreased mould growth in vetch-grain silage samples at high temperature. However, applying 5 g/kg organic acid wasn’t very improved aerobic stability of vetch-grain silagesen_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAerobik stabiliteen_US
dc.subjectorganik asiten_US
dc.subjectsilaj fermantasyonuen_US
dc.subjectsıcaklıken_US
dc.subjectAerobic stabilityen_US
dc.subjectorganic aciden_US
dc.subjectsilage fermentationen_US
dc.subjecttemperatureen_US
dc.titleFarklı Ortam Sıcaklıklarında Organik Asit Kullanımının Fiğ-Tahıl Silajlarında Fermantasyon Gelişimi ve Aerobik Stabilite Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeThe Effect of Organic Acid Usage at Various Temperatures on Fermentation and Aerobic Stability of Vetch-Grain Silagesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.authorid22072en_US
dc.authorid36627en_US
dc.authorid114224en_US
dc.authorid112264en_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage159en_US
dc.identifier.endpage165en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster