Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorToruk, Fulya
dc.contributor.authorKoç, Fisun
dc.contributor.authorGönülol, Erkan
dc.date.accessioned2017-06-12T08:38:34Z
dc.date.available2017-06-12T08:38:34Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1514
dc.description.abstractBu çalışmada, paket silajlarda açım sonrası silaj yüzeyinin renginde meydana gelen değişimler ile bazı kimyasal ve mikrobiyolojik parametreler, altı günlük aerobik stabilite süresince izlenmiştir. Uygulamalar; kontrol (K), Silo-king firma dozu (RF), silo-king çift doz (R2), Simsilaj firma dozu (SF) ve Simsilaj çift doz (S2) olarak belirlenmiştir. Mısır bitkisi, silaj paketleme makinası ile paketlenmiştir. Doksan günlük depolama sonrasında açılan örneklerden aerobik stabilite süresince CIE Lab renk sisteminde renk analizleri yapılmıştır. Araştırmada ayrıca, sarılık (yı*) indeksi de ölçülmüştür. Deneme sonucunda, aerobik stabilitenin silaj yüzey rengi üzerine etkisi önemli bulunmuştur (p<0.05). En düşük renk değişimi (?E) 8.96 olarak S2 uygulamasında hesaplanmıştır. Renk değişimi en yüksek sıcaklık ve pH değerinin olduğu 96 saatte olmuştur. En yüksek CO2 değerleri firma dozu uygulamalarında bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractIn this study, changes on color of the silage surface, chemical and microbiological parameters in six days period of aerobic stability of package silage were investigated. For this purpose, the effect of the silage additive materials and treatments dose also were examined. Treatments were determined as Control (C), Siloking firm dose (FD), Silo-King double dose (D2), Sim-Silage firm dose (SF), and Sim-Silage double dose (S2). Maize was ensiled using a package silage machine. The package silages opened after three months storage was analyzed for colors during aerobic exposure. In this research, yellowness (yı*) indicates were also measured to show the effect of fermentation process on the silage color properties. As the result of experiment, it was found that aerobic stability have significant effects on color of the silage surface (all parameters) statistically (p<0.05). The lowest color alteration (?E) was estimated as 8.96 in S2 treatment. The color alteration also was increased 96 h when increased at pH and temperature. The highest CO2 values were found at firm dose treatments.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPaket silajen_US
dc.subjectaerobik stabiliteen_US
dc.subjectsilaj rengien_US
dc.subjectuygulama dozuen_US
dc.subjectPackage silageen_US
dc.subjectaerobic stabilityen_US
dc.subjectsilage coloren_US
dc.subjecttreatment doseen_US
dc.titleAerobik Stabilite Süresince Paket Silajlarinda Renk Değişimien_US
dc.title.alternativeColor Changes of Package Silage In Period of Aerobic Stabilityen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Tarım Makinaları Bölümüen_US
dc.authorid50771en_US
dc.authorid22072en_US
dc.authorid107532en_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage23en_US
dc.identifier.endpage30en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster