Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzdüven, Mehmet Levent
dc.contributor.authorKoç, Fisun
dc.contributor.authorPolat, Cemal
dc.contributor.authorCoşkuntuna, Levend
dc.contributor.authorBaşkavak, Seda
dc.contributor.authorŞamlı, Hasan Ersin
dc.date.accessioned2017-06-09T08:10:56Z
dc.date.available2017-06-09T08:10:56Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1469
dc.description.abstractBu çalışma; vejetasyonun farklı dönemlerinde biçilen bazı mısır çeşitlerinin (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) materyalin fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro sindirilebilir kuru ve organik madde miktarını belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Hasıllar erken süt olumu, süt olumu ve hamur olumu dönemlerinde biçilmişler ve yalnızca gaz çıkışına olanak tanıyan, 1.5 litrelik özel kavanozlarda silolanmıştır. Kavanozlar laboratuar koşullarında 25 ± 2 ºC’de depolanmışlardır. Silolanmadan 45 gün sonra açılan silajlarda kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Ayrıca, enzimatik yöntemle silajların in vitro organik madde sindirilebilirlikleri saptanmıştır. Çalışma sonunda fermantasyon özellikleri, ham besin maddeleri ve hücre duvarı kompozisyonları, birim alandan elde edilen kuru ve organik madde verimleri ve birim alandan elde edilen sindirilebilir organik madde miktarları biçim dönemi ve çeşit farklılıklarından önemli derecede etkilendikleri saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of harvesting some maize cultivars (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) on the fermentation characteristics, chemical composition, in vitro digestible dry and organic matter yields of maize silages. Maize varieties were harvested at the early-milk, milk and dough stages and were ensiled in 1.5 liter special jars equipped with a lid that enabled gas release only. The jars were stored at 25±2 ºC under laboratory conditions. Silages were sampled for chemical and microbiological analyses on day 45 after ensiling. In additions in vitro organic matters digestibility of the silages were determined with enzymatic methods. The result of the study indicated that fermentation characteristics, nutritional and cell wall composition, dry and organic matter yield and digestibility organic matters were affected by harvest stage and cultivars.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMısır silajıen_US
dc.subjectvejetasyon dönemien_US
dc.subjectfermantasyonen_US
dc.subjectyem değerien_US
dc.subjectMaize silageen_US
dc.subjectmaturity stageen_US
dc.subjectfermentationen_US
dc.subjectaerobic stabilityen_US
dc.subjectfeed valueen_US
dc.titleBazı Mısır Çeşitlerinde Vejetasyon Döneminin Silolamada Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değeri Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of Fermentation Characteristics and Feed Value of Some Maize Cultivars Ensiled at Different Stages of Maturityen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.authorid114224en_US
dc.authorid22072en_US
dc.authorid102157en_US
dc.authorid36627en_US
dc.authorid12969en_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage121en_US
dc.identifier.endpage129en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster