Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTaylı, T.
dc.contributor.authorToruk, Fulya
dc.contributor.authorÜlger, Poyraz
dc.date.accessioned2017-06-08T13:51:26Z
dc.date.available2017-06-08T13:51:26Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1453
dc.description.abstractBu çalışmada, üç farklı kurutma yöntemine göre (güneş altında kurutma, gölgede kurutma ve depo tipi kurutucuda kurutma) çeltik kurutulmuştur. Çeltik çeşidi olarak Osmancık-97 ve Halilbey kullanılmıştır. Uygulanan kurutma yöntemlerinin çeltik depo nemine gelme süreleri, randıman değeri ve çimlenme analizleri yapılarak en uygun kurutma yönteminin belirlenmesi amaçlanmıştır. En uzun kuruma süresi gölgede kurutma (59 h) yönteminde olmasına rağmen, en iyi randıman değeri de gölgede kurutma yönteminde (% 57.67) saptanmıştır (p?0.05). Randıman değeri bakımından en düşük olan yöntem ise kurutucu kullanılarak yapılan yöntemde (% 49.50) belirlenmiştir. Kırık pirinç yüzdesi en yüksek kurutucu ile yapılan kurutma yönteminde belirlenmiştir (% 29.54).en_US
dc.description.abstractPaddy was dried using 3 different systems in this research. These systems were sun, shadow and conventional method (silo type). Variety of Osmancik-97 and Halilbey were used in the experiment. By means of determining optimum drying method; drying time, efficiency, emergency rate were done in the study. The longest drying time (59 h) was determined at the method of shadow drying whereas the most efficiency (57.6%) was calculated in this method statistically (p?0.05). The lowest efficiency (49.50%) was determined at the method of conventional. In addition the highest cracked rice as 29.54% was observed in the conventional method.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectRandıman değerien_US
dc.subjectÇimlenme analizien_US
dc.subjectKuruma süresien_US
dc.subjectÇeltiken_US
dc.subjectKırıksız randımanen_US
dc.subjectEfficiency valueen_US
dc.subjectanalysis of germinationen_US
dc.subjectdrying timeen_US
dc.subjectpaddyen_US
dc.subjectEperformance without cracksen_US
dc.titleÇeltiğin Kurutulması ve Kurutma Parametrelerinin Saptanmasıen_US
dc.title.alternativeDrying of Paddy and Determination of Drying Parametersen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Biyosistem Mühendisliği Bölümüen_US
dc.authorid50771en_US
dc.authorid123039en_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage37en_US
dc.identifier.endpage43en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster