Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKocabıyık, Habib
dc.contributor.authorDemirtürk, B. S.
dc.date.accessioned2017-06-08T07:18:59Z
dc.date.available2017-06-08T07:18:59Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1429
dc.description.abstractNane yapraklarının infrared enerji ile kurutulmasında nanenin kuruma karakteristikleri, kuruma süresi, kuruma hızı incelenmiş ve özgül enerji tüketimi ile kurutulmuş nane yapraklarının renk özellikleri araştırılmıştır. Denemeler 1080 W/m2 infrared radyasyon yoğunluğunda dört farklı hava hızında (0.5, 1.0, 1.5 and 2.0 m/s) gerçekleştirilmiştir. Bütün kuruma koşullarında kuruma süresi 64 -180 dk arasında değişmiştir. Kuruma hızı hava hızının azalmasıyla artış göstermiştir. Özgül enerji tüketimi tüm kuruma koşulları için 37.04 ile 106.58 MJ/kg-buharlaşan su arasında değişmiştir. Kuru nanenin renk özellikleri işlem değişkenlerinden etkilenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe effects of air velocity on the drying characteristics, drying time and drying rate of mint leaves were investigated at infrared drying. Specific energy consumption and color properties of dried mint leaves were examined. Experiments were conducted using four levels of air velocity (0.5, 1.0, 1.5 and 2.0 m/s) at 1080 W/m2 of infrared radiation density. The drying time ranged from 64 to 180 minutes for all the drying conditions. The drying rate increased with decreasing of air velocity. The specific energy consumption values varied between 37.04 and 106.58 MJ/kg-evaporated water for all the drying conditions. Colour parameters were found to be affected by process variables.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKuruma eğrisien_US
dc.subjectkuruma hızıen_US
dc.subjectözgül enerji tüketimien_US
dc.subjectrenk değişimien_US
dc.subjectDrying curveen_US
dc.subjectdrying rateen_US
dc.subjectspecific energy consumptionen_US
dc.subjectcolor changeen_US
dc.titleNane Yapraklarının İnfrared Radyasyonla Kurutulmasıen_US
dc.title.alternativeInfrared Radiation Drying of Mint Leavesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage239en_US
dc.identifier.endpage246en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster