Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTaşan, Murat
dc.contributor.authorGeçgel, Ümit
dc.date.accessioned2016-08-31T07:16:39Z
dc.date.available2016-08-31T07:16:39Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn1302-7050
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/12
dc.description.abstractBu çalışmada, 15 farklı firmadan sağlanan bitkisel karışım sıvı yağlarının kapiler gaz-likit kromatografisi metodu ile belirlenen yağ asiti bileşimleri değerlendirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, önemli miktarı C16:0 (%8,89–23,72) ve C18:0 (%2,53–4,39) olmak üzere toplam doymuş yağ asitleri %13,71–27,55 aralığında değişmektedir. Önemli oranı cis C18:2 (%45,75–63,04) ve cis C18:3 (%0,26–7,36) asitlerden oluşan toplam çoklu doymamış yağ asitleri ise %51,25–64,98 aralığında değişmektedir. Örneklerde cis C18:1 oranları %17,28–34,05 arasındadır. Toplam trans yağ asiti (trans C18:1, trans C18:2, trans C18:3) içerikleri %0,0–0,87’dir. Örneklerde C22:1 asit tespit edilmemiştir. Buna karşın, bitkisel karışım sıvı yağ üretiminde ağırlıklı olarak soya yağının kullanımı nedeniyle, 10 farklı firmaya ait örneklerin toplam C18:3 içerikleri %3,5 değerinden yüksek bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractThe purpose of this study was to evaluate the fatty acid compositions of vegetable blended oils. Sample oils were obtained from 15 different companies. The fatty acid compositions were determined by capillary gas-liquid chromatography. According to the analysis results, the total saturated fatty acids ranged from 13.71-27.55% with the C16:0 being 8.89-23.72% and the C18:0 2.53-4.39%. The total polyunsaturated fatty acids ranged from 51.25-64.98% with the cis C18:2 being 45.75-63.04% and the cis C18:3 0.26–7.36%. The cis C18:1 levels ranged from 17.28–34.05%. The ranges of total trans fatty acid contents (trans C18:1, trans C18:2, trans C18:3) were 0.0–0.87%. The C22:1 acid were absent in the sample oils. However, the sample oils produced by 10 different companies showed the total C18:3 content higher than 3.5%. It is clear from the results that the percentage of total C18:3 in the vegetable blended oils are significant because of the use of soybean oils in vegetable blended oil production.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectbitkisel karışım sıvı yağen_US
dc.subjectlinolenik asiten_US
dc.subjectyağ asiti bileşimien_US
dc.subjectvegetable blended oilen_US
dc.subjectfatty acid compositionen_US
dc.subjectlinolenic aciden_US
dc.titleBitkisel karışım sıvı yağların yağ asiti bilişimlerinin incelenmesien_US
dc.title.alternativeAn Investigation on the Fatty Acid Compositions of Vegetable Blended Oilsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofNamık Kemal Tıp Dergisi (International Journal of Basic and Clinical Medicine)en_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.authoridTR27770en_US
dc.authoridTR48971en_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage6en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster