Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKocabıyık, Habib
dc.contributor.authorTezer, D.
dc.date.accessioned2017-06-01T11:00:04Z
dc.date.available2017-06-01T11:00:04Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1253
dc.description.abstractBu çalışmada, farklı nem içeriklerine sahip kolza (Brasicca napus L.) tohumlarının özgül ısı, ısı iletim katsayısı ve ısı yayınım katsayıları saptanmıştır. Ayrıca, ürünün nem içeriğindeki değişimin bu ısısal özellikler üzerindeki etkisi de araştırılmıştır. %7.31 ile %37.6 nem aralıklarında yapılan bu ölçümlerde, kolza tohumunun özgül ısısı 2.10 ile 3.12 kJ/kg K; ısı iletim katsayısı 0.214 ile 0.292 W/m K ve ısı yayınım (Termal Difüzyon) katsayısı 1.486 x 10-7 ile 1.633 x 10-7 m2/s arasında değişmiştir. Kolza tohumunun özgül ısısı ve ısı iletim katsayıları, nem oranı arttıkça, önemli ölçüde artarken, ısı yayınım (Termal Difüzyon) katsayısı ile nem oranı arasında önemli bir ilişki bulunamamıştır.en_US
dc.description.abstractIn this study specific heat, thermal conductivity and thermal diffusivity of rapeseed (Brasicca napus L.) were determined at different moisture contents. Also, effects of change in moisture content of the product on these thermal properties were investigated. In these measurements conducted in the moisture content range of 7.31%-37.6%, specific heat, thermal conductivity and thermal diffusivity of rapeseed ranged from 2.10 to 3.12 kJ/kg K, from 0.214 to 0.292 W/m K and from 1.486 x 10-7 to 1.633 x 10-7, respectively. While specific heat and thermal conductivity of rapeseed drastically increased with increasing moisture content, no significant relation was determined between moisture content and thermal diffusivity.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKolzaen_US
dc.subjectözgül ısıen_US
dc.subjectısı iletim katsayısıen_US
dc.subjectısı yayınım katsayısıen_US
dc.subjectRapeseeden_US
dc.subjectspecific heaten_US
dc.subjectthermal conductivityen_US
dc.subjectthermal diffusivityen_US
dc.subjectrapeseeden_US
dc.titleKolzanın Isısal Özelliklerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Thermal Properties of Rapeseeden_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid28608en_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage65en_US
dc.identifier.endpage70en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster