Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorŞamlı, Hasan Ersin
dc.contributor.authorSubaşı, Çağatay
dc.date.accessioned2023-04-27T20:41:09Z
dc.date.available2023-04-27T20:41:09Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=sELqxhTlFGAjsbjOuuiyCKifMXcmRcG3kw3IuqEiQkDXU0WeMSCyGRJBJmikyUCL
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/11634
dc.description.abstractYapılan bu tez çalışması; şeker darısı çeşitlerinin, besin madde ve fiziksel özelliklerinin, yem mikroskopisi ve laboratuar analizleri ile ortaya konabilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma için 6 adet şeker darısı çeşidi (Es8z102, Es8z101, Albanus, Sugar Drip, Gül Şeker, Csr9303) kullanılmıştır. Çalışmada danelerin fiziksel ölçümleri yapılmış, stereo ve elektron mikroskobu ile mikro fotoğrafları çekilmiştir. Dane ve öğütülmüş numunelerde renk ölçümleri yapılmıştır. Ayrıca tüm örneklerin besin madde içerikleri de belirlenmiştir. Şeker darısı çeşitlerindeki analizler sonucunda çeşitler arasında belirgin besin madde farklılıklarının olduğu ve bazı çeşitlerde bu durumun fiziksel ölçümler ile mikroskopik olarak yapılan gözlemlerle de ilişkili olabileceği ortaya konmuştur. Sonuç olarak; besin madde kapsamlarının geleneksel metotlar olan laboratuar analizleriyle belirlenmesi yanı sıra, yapılacak morfometrik ve mikroskobik ölçümlerin yemlik olarak kullanılan şeker darısı çeşitlerin kalitesinin belirlenmesinde kullanılması yem kalitesinin belirlenmesinde yardımcı olacak bir yöntem olarak fayda sağlayacaktır.en_US
dc.description.abstractThis thesis study was carried out in order to be able to reveal the nutrient and physical spesifications of sweet sorghum varieties by feed microscopy and laboratory analysises. For the study, 6 varieties of sweet sorghum (Es8z102, Es8z101, Albanus, Sugar Drip, Gül Şeker, Csr9303) were used. In the study, physical measurements were made of grains, taken photos with stereo and electron microscopy. Color measurements were made on grain and ground samples. The nutrient content of all samples was also determined. Analysises of sweet sorghum varieties suggest that there are significant nutrient differences between varieties and that in some varieties this may be related to physical and microscopic observations. As a result, nutrient contents are determined by laboratory methods, which are traditional methods, as well as the use of morphometric and microscopic measurements to determine the quality of the sweet sorghum varieties that used as feed, is a helping method to determine the quality of feed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTekirdağ Namık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleFarklı şeker koca darısı çeşitlerinin yem değerinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of feed value of different sweet sorghum varietiesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage45en_US
dc.institutionauthorSubaşı, Çağatay
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid748609en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster