Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorCoşkuntuna, Levend
dc.contributor.authorDemirci, Handan
dc.date.accessioned2023-04-27T20:41:09Z
dc.date.available2023-04-27T20:41:09Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=CG8WvdvvxJP04Unr7YecfyRNZhe_Yem-p5TXysk46Eeez7tLUAvmv8I5Km1BU6CN
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/11631
dc.description.abstractBu çalışma, İtalyan çimi varyetesi olan ryegrass otunun farklı katkı maddesi kullanılarak silolanabilme özelliklerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenmiştir. İtalyan çimi çiçeklenme döneminin ortasında (%50-60) hasat edilmiştir. Katkı maddesi olarak arpa-buğday kırması karışımı ve inokulant olarak homofermantatif içerikli lactobacillus plantarum ve Enterococcus faecium bakterileri ile birlikte selülaz, pentozanaz ve amilaz içeren SILAID (Global Nutritech Biotechnology LLC, Richmond, VA) kullanılmıştır. Katkı maddesi olarak kullanılan inokulant firmanın önerisi doğrultusunda hazırlanmıştır. Silaj örnekleri 18x23 cm boyutundaki torbalara, katkısız, kontrol, %1 arpa buğday kırması, %2 arpa buğday kırması, %1 inokulant, %2 inokulant katılarak 90 adet torba silaj numunesi hazırlanmıştır. Numuneler laboratuvar koşullarında 20±2 °C sıcaklıkta depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 60., 75., ve 90. günlerde her gruptan 3'er torba açılarak silajlarda kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan tüm silajlara aerobik stabilite testi yapılmıştır. Silaj numunelerinde katkı maddesi kullanımı pH (4,16-4,48) ve kuru madde (27,81-29,39) üzerine olumlu etkisi olduğu söylememiz mümkündür. Maya değerlerinde (3,32-4,45) inokulant kullanılan gruplarda maya değişimleri düşük gözlemlenirken arpa buğday kırması katılan gruplarda ise değişim daha fazla olduğu görülmektedir. Laktik asit değerleri (51,36-81,39) incelendiğinde açım süresinin uzaması laktik asit değerleri üzerinde etkili olduğu görülmektedir.en_US
dc.description.abstractThis study was organized to determine the silageability of ryegrass, an Italian grass variety, using different additives. Italian grass was harvested in the middle of the flowering period (50-60%). A mixture of barley and wheat was used as additives and SILAID (Global Nutritech Biotechnology LLC, Richmond, VA) containing cellulase, pentosanase and amylase together with Lacto bacillus plantarum and Entero coccus faecium bacteria with homofermentative content as inoculant. The inoculant used as an additive was used in line with the company's recommendation. Silage samples were prepared by adding 18x23 cm sized bags, without additives, control, 1% barley wheat crushed, 2% barley wheat crushed, 1% inoculant, 2% inoculant. The samples were stored at 20±2 °C in laboratory conditions. On the 60th, 75th and 90th days after ensiling, 3 bags from each group were opened and chemical and microbiological analyzes were performed on the silages. Aerobic stability test was performed on all silages opened at the end of the ensiling period. It is possible to say that the use of additives in silage samples has a positive effect on pH (4.16-4.48) and dry matter (27.81-29.39). In yeast values (3.32-4.45), yeast changes were observed to be low in the groups using inoculant, while the change was higher in the groups that included barley wheat cracking. When the lactic acid values are examined, it is seen that the prolongation of the opening time has an effect on the lactic acid values. When the lactic acid values (51,36-81,39) are examined, it is seen that the prolongation of the opening time is effective in the lactic acid values.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTekirdağ Namık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.subjectFermentasyonen_US
dc.subjectFermentationen_US
dc.subjectSilajen_US
dc.subjectSilageen_US
dc.subjectİtalyan çimien_US
dc.subjectItalian ryegrassen_US
dc.titleFarklı katkı maddeleri ile silolanan İtalyan çimi (Lolium italicum L) kalite özelliklerinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of quality characteristics of Italian ryegrass (Lolium italicum L) silage treated with different silage additivesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage63en_US
dc.institutionauthorDemirci, Handan
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid729013en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster