Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorUzun, Erdinç
dc.contributor.authorBuluş, Ayşin
dc.date.accessioned2023-04-27T20:40:56Z
dc.date.available2023-04-27T20:40:56Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=CG8WvdvvxJP04Unr7Yecf_NNY8NUwLYq2-Ux_qgQPOSvEDxPDhcCIlUTD2jSdiit
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/11476
dc.description.abstractBilindiği üzere günümüzde derin öğrenme teknolojisi yüz tanıma, ses tanıma, güvenlik sektörü, savunma sanayi gibi pek çok alanda kullanılmaktadır. Pek çok katmanlardan oluşan derin öğrenme, makine öğrenmesinin bir dalıdır. Derin öğrenme ile modele bir veri kümesi vererek çıktıların tahmin edilmesi sağlanabilir. Günümüzde meyve tazeliği önemli sağlık, çevre ve ekonomik sorunlardan biridir. Bu çalışmada seçilen üç meyve; elma, portakal ve muz üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Çalışmada iki tane VGG16 baz alınarak model geliştirilmiş ve iki tane VGG19 baz alınarak model geliştirilmiştir. Bu geliştirilen modeller, elde bulunan üç meyve türünün veri setleri üzerinde test edilerek en iyi sonucu hangisinden alınabileceği saptanmış ve modeller birbiri ile kıyaslanmıştır.en_US
dc.description.abstractAs it is known, deep learning technology is used in many areas such as face recognition, voice recognition, the security sector, defense industry. Deep learning, which consists of many layers, is a branch of machine learning. With deep learning, it is possible to predict the outputs by giving a dataset to the model. Today, fruit freshness is one of the important health, environmental and economic problems. Three fruits were selected in this study; Studies have been done on apples, oranges, and bananas. In the study, two models were developed based on VGG16 and two models were developed based on VGG19. These developed models were tested on the data sets of the three fruit types at hand, and it was determined which one could get the best results, and the models were compared with each other.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTekirdağ Namık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrolen_US
dc.subjectComputer Engineering and Computer Science and Controlen_US
dc.subjectGörüntü işleme-bilgisayarlıen_US
dc.subjectImage processing-computer assisteden_US
dc.titleDerin öğrenme yöntemleri ile meyvelerin tazelik durumunun belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermining the freshness of fruits with deep learning methodsen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage50en_US
dc.institutionauthorBuluş, Ayşin
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid721812en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster