Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorBal, Erdinç
dc.contributor.authorÜrün, Bahtiyar Aydın
dc.date.accessioned2023-04-27T20:40:55Z
dc.date.available2023-04-27T20:40:55Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=CG8WvdvvxJP04Unr7Yecf-b9pdDCrN__dyXr-S7c1w4nTn8IWf2fQsJ9uQp6_vpW
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/11464
dc.description.abstractBu çalışmada, Deveci armut çeşidinde depolama süresi üzerine hasat sonrası yenilebilir yüzey kaplayıcı olarak Semperfresh (SMF) ile Salisilik asit (SA) ve Metil Salisilat (MeSA) uygulamalarının etkisi araştırılmıştır. Uygulamalardan sonra armutlar kasalara yerleştirilmiş ve 0-1°C sıcaklık ve %85-90 oransal nemli soğuk hava deposunda 6 ay süreyle depolanmıştır. Uygulamalar sonrasında meyve kalite özelliklerini belirlemek amacıyla, ağırlık kaybı, suda çözünür kuru madde miktarı, titre edilebilir asit miktarı, meyve eti sertliği, askorbik asit miktarı, toplam fenolik madde miktarı, toplam antioksidan miktarı, solunum hızı, çürüme oranı, dış görünüş ve iç kararması analizleri yapılmıştır. Tüm analiz dönemleri ve yapılan ölçümler dikkate alındığında SA ve MeSA uygulamalarının SMF ile birlikte kullanımının depo süresince Deveci armut çeşidinde olgunlaşmanın geciktirilmesi, biyokimyasal bileşiklerin ve kalite özelliklerinin korunumu bakımından daha olumlu sonuçlar verdiği söylenebilir.en_US
dc.description.abstractIn this study, the effect of Semperfresh as edible surface coating, Salicylic acid (SA) and Methyl salicylate (MeSA) applications on storage time of Deveci pear variety was investigated. After the applications, pears were placed in crates and stored for 6 months in a cold storage with 0-1°C temperature and 85-90% relative humidity. After application weight loss, soluble solids content, titratable acid content, fruit firmness, ascorbic acid content, total phenolic content, total antioxidant content, respiratory rate, decay rate, external appearance and internal browning analyses were performed to determine fruit quality characteristics. Considering all measurements and evaluations, it can be said that SA and MeSA applications together with SMF gives more positive results in terms of delaying ripening, preservation of bichemical coompounds and quality characteristics in Deveci pear variety during the storage.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTekirdağ Namık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleDeveci armut çeşidinde semperfresh, salisilik asit ve metil salisilat uygulamalrının depolama süresince meyve kalitesine etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of semperfresh, salicylic acid and methyl salicylate applications on fruit quality of during storage of Deveci pear varietyen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage63en_US
dc.institutionauthorÜrün, Bahtiyar Aydın
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid721988en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster