Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAslım, Ahmet
dc.contributor.authorOkuyucu, Berrin
dc.contributor.authorKoç, Fisun
dc.date.accessioned2022-05-11T14:46:13Z
dc.date.available2022-05-11T14:46:13Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24925/turjaf.v9i1.210-216.3848
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRRM05UVXpNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/10256
dc.description.abstractBu araştırmada, farklı düzeylerde propiyonik asit ilavesinin toplam karışım rasyonu yemin aerobik stabilite özellikleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Çalışmada, propiyonik asit temeline dayalı katkı maddesinin dört farklı oranda ilavesinin (%0, 1,5, 3,0 ve 4,5), 26°C ve 30°C depolama koşullarında etkisi araştırılmıştır. Yem örnekleri her muamele grubunda 3’er tekerrür olmak üzere 7 gün süre ile depolanmıştır. Aerobik stabilite süresince yem örneklerinde kimyasal ve mikrobiyolojik parametrelere ilişkin analizler yürütülmüştür. Her muamele grubunda sıcaklık değerleri ve ortam sıcaklığı 7 gün süreyle sıcaklık sensörleri ile ölçülüp kaydedilmiştir. Araştırmada katkı maddesi ilavesi toplam karışım rasyonu yemin pH, kuru madde, nötral çözücülerde çözünmeyen lif ve maya içeriklerini düşürmüş, ham protein, ham yağ, suda çözünebilir, laktik asit ve laktik asit bakteri içeriklerini yükseltmiş, küf gelişimini ise önlemiştir. Araştırma sonucunda %4,5 oranında propiyonik asit ilavesi toplam karışım rasyonunun 26°C 7 gün, 30°C ise 5 gün süre ile stabil kalmasını sağlamıştır.en_US
dc.description.abstractThis study investigated the effects of different levels of propionic acid addition on the aerobic stability characteristics of the total mixture ration. In the study, the effects of four different levels of propionic acid-based additives (0, 1.5, 3.0, 4.5%) on storage conditions of 26°C and 30°C. Feed samples were stored for 7 days, 3 replicates for each treatment group. Chemical and microbiological parameters were analysed in feed samples during aerobic stability. Temperature values and ambient temperature in each treatment were measured and recorded through temperature sensors for 7 days. The addition of additives in the study decreased the pH, dry matter, neutral detergent fiber, and yeast contents of total mixed ration, increased crude protein, eter extract, water soluble carbohydrate, lactic acid, and lactic acid bacteria contents and prevented mold growth. As a result of the research, the addition of 4.5% propionic acid allowed the total mixed ration to remain stable at 26°C for 7 days and 30°C for 5 days.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.24925/turjaf.v9i1.210-216.3848
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titlePropiyonik Asit Katkısının Toplam Karışım Rasyonu Yemin Aerobik Stabilite Özellikleri Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of Propionic Acid Additive on the Aerobic Stability Characteristics of Total Mixed Rationen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage210en_US
dc.identifier.endpage216en_US
dc.institutionauthorAslım, Ahmet
dc.institutionauthorOkuyucu, Berrin
dc.institutionauthorKoç, Fisun
dc.identifier.trdizinidTkRRM05UVXpNdz09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster