Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Ekmeklik buğdayda yaprak gübresi uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışma 2010-2011 yıllarında Tekirdağ Ziraat Fakültesi üretim alanlarında, Esperia, Krasnia Odes’ ka, Nina, Gelibolu ve Flamura-85 ekmeklik buğday çeşitleri üzerinde yürütülmüştür. Buğday çeşitlerine uygulanacak ...
TÜRKİYE’DEKİ UN VE UNLU MAMUL İŞLETMELERİNİN PAZARLAMA YÖNETİMLERİ AÇISINDAN İNCELENMESİ: EDİRNE İLİ ÖRNEĞİ
(Namık Kemal Üniversitesi,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2012)
Araştırmada; Edirne örneği un ve unlu mamul işletmeleri kuruluş, üretim ve finansman yapılarının yanında pazarlama yönetimleri açısından da incelenmiştir. Ayrıca; gıda sanayinin alt sektörü olan un ve unlu mamul işletmeleriyle ...
Trakya bölgesinde buğday, ayçiçeği ve çeltiğin üretim ve pazarlama sorunlarının analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalı?mada Trakya bölgesinde yeti?tirilen ve tüketilen önemli tarımsal ürünlerden olup ülke tarımı içerisinde ya?amsal ve ekonomik öneme sahip olan buğday, ayçiçeği ve çeltiğin bölge ve ülkedeki üretimi ile dı? ticareti ...
Değişik çinko formlarının ekmeklik buğdayda verim ve tane çinko konsantrasyonu üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Çinko eksikliği topraklarda en yaygın olarak görülen mikro besin element eksikliklerinden biridir. Tarım topraklarındaki mikro element eksiklikleri sadece bitkisel üretimde verim ve kaliteyi olumsuz etkilememekte, aynı ...