Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Trakya Bölgesinde Sofralık Kiraz Üretiminde Farklı Tesis Yapılarına Ait Üretim Maliyetlerinin Belirlenmesi
(2018)
Kiraz üretimi dünyada geniş bir yayılım göstermekle birlikte, ticari üretim açısından A.B.D, Türkiye, Fransa veİtalya önemli üretici ülkelerdendir. Türkiye 2013 yılı FAO verilerine göre 494 bin ton kiraz üretimiyle dünya ...
Expression Profile of Transcription Factor ELK-1 and ELK-1 Target Genes on Lymphoma-Leukemia Cell Lines
(2018)
Prognostic molecular markers identified in leukemia are becomingincreasingly important especially in risk stratification and to determine therapy. Inthis study, we investigate the role of ELK-1 transcription factor and its ...
Kapsaisin ve Tarımda Kullanımı
(2018)
Kapsaisin Capsicum türlerinde büyük oranda meyvede bulunan ana acılık bileşenidir. Acılık kalıtsal birözelliktir, ancak kültürel uygulamalar ve çevre faktörlerinden de etkilenir. Sadece baharat ve lezzet verici olarakdeğil ...
Bağcılıkta Terroir Unsurları
(2018)
Terroir dilimizde tek bir kelime ile açıklayamadığımız bir kelimedir. Ancak kaliteli bir üzüm ve bundanyapılacak olan şarabın oluşturulması için gereken iklim–toprak–asma üçlüsü ile bunlara ilave edilenkültürel işlemler ...
Farklı Tuzluluk Düzeyindeki Sulama Sularının Örtü Altında Yetiştirilen Brokoli Bitkisinin Enerji Kullanım Etkinliği Üzerine Etkisi
(2018)
Bu çalışma, Kırklareli ilinde Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü arazisinekurulan plastik örtülü, yay çatılı sera tesisinde yürütülmüştür. Çalışmada, örtü altında yetiştirilen ve damlasulama ...
Tekirdağ Süleymanpaşa Bağlar Mevki Sırtlarını Oluşturan Katenadaki Toprakların Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
(2018)
Çalışmada, Tekirdağ çevre yolunun İstanbul girişinden, Muratlı kavşağı arasında kalan katena üzerindekitoprak ordolarının kimyasal özellikleri irdelenmiştir. Örnek noktalarının belirlenmesi için Harita GenelKomutanlığı’nın ...