Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
Mısır ve Buğday Silajlarının Termal Kamera Görüntüleme Tekniği Kullanılarak Aerobik Stabilitesinin Değerlendirilmesi
(2018)
Araştırmanın materyalini 75 günlük fermantasyon dönemi sonrasında açılan mısır ve buğday balya silajlarıoluşturmuştur. Silaj örnekleri her muamele grubunda 3’er tekerrür olmak üzere 7-8 oC, 24-25oC ve 32-33oCsıcaklıklarda ...
Expression Profile of Transcription Factor ELK-1 and ELK-1 Target Genes on Lymphoma-Leukemia Cell Lines
(2018)
Prognostic molecular markers identified in leukemia are becomingincreasingly important especially in risk stratification and to determine therapy. Inthis study, we investigate the role of ELK-1 transcription factor and its ...
Bazı Yerli Üzüm Çeşitlerinin Üzüm Suyuna Uygunluk Derecelerinin Belirlenmesi
(2018)
Üzüm çeşitlerinin hepsinden aynı kalitede üzüm suyu üretmek mümkün değildir. Bu çalışmada ülkemizdeyetiştirilen bazı önemli üzüm çeşitlerinden elde edilen üzüm sularının fiziksel, kimyasal ve duyusalözellikleri incelenerek, ...
Milli Koleksiyon Bağında Bulunan Çanakkale Üzüm Çeşitlerinin Üzüm Suyuna Uygunluk Derecelerinin Belirlenmesi
(2018)
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünde, Türkiye asma genetik kaynaklarının toplanması vetanımlanması çalışmaları kapsamında kurulu bulunan Milli Koleksiyon Bağında yer alan Çanakkale ili yerelüzüm çeşitlerinden bazıları ...
Yeni Islah Edilen Bozbey Üzüm Çeşidinin Soğukta Depolamaya Uygunluğunun Belirlenmesi
(2018)
Bu çalışmada, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce melezleme ıslahı yöntemiyle yenielde edilen Bozbey üzüm çeşidinin soğukta muhafazaya uygunluğunun belirlenmesi amacıyla, herhangibir uygulama yapılmadan ...
Determination of the Considerations of the Farmers about Irrigation Organizations by Factor Analysis
(2018)
In this study, the considerations of the farmers who were affiliated to the organizations undertakingthe irrigation administration in Edirne, Kırklareli, Tekirdağ and Çanakkale provinces about irrigationorganizations were ...
Phenolics Content and Antioxidant Capacity of Mung Bean (Vigna radiata L.) Seed
(2018)
Mung bean (Vigna radiata) is a summer growing legume and widely consumed in the Asian cuisine.In recent years, the functional properties of mung bean have received attention, particularly with respect toantioxidant, ...