Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Fusarium culmorum ile enfekteli buğday tohumlarında fungisitilerin patojen üzerine etkisinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada, Fusarium culmorum’un tarla koşullarında fungisitlere maruziyeti sonucu triticonazole+pyraclostrobin, prothioconazole+tebuconazole etkili maddeli fungisitlere duyarlılığı ve F. culmorum ile enfekteli F-85 ...
Yaprak Gübrelemesinin Ekmeklik Buğdayda Verim Ve Kaliteye Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu çalışma 2010-2011 yetiştirme sezonunda Marmara Bölgesi’nin önemli bir tarım merkezi olan Tekirdağ İl’inde Ziraat Fakültesi üretim alanlarında, Esperya, Krasunia Odes’ka, Nina, Gelibolu ve Flamura-85 ekmeklik buğday ...
Farklı Dozlarda Vermikompost Uygulamalarının Buğday (Triticum Vulgaris L.) Bitkisinin Beslenme Durumu Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Vermicompost is an organic material that is received after a process of digestion some kinds of wastes (harvest, kitchen, manure etc.) by earthworms. It has an extensive usage in agriculture such as soil conditioner, source ...
GENETIC VARIABILITY, HERITABILITY AND GENETIC ADVANCE FOR YIELD AND QUALITY TRAITS IN M-2(-4) GENERATIONS OF BREAD WHEAT (Triticum aestivum L.) GENOTYPES
(Soc Field Crop Sci, 2018)
The purpose of the study was to investigate genetic variability, heritability and genetic advance for grain yield and quality characters in the M-2, M-3 and M-4 populations of bread wheat (Triticum aestivum L.) in a ...