Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L)’In Farklı Gelişme Dönemlerinde Kuraklığın Verim Ve Verim Unsurlarına Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Kuraklık ekmeklik buğdayda verim ve kaliteyi etkileyen en önemli abiyotik stres faktörüdür. Farklı gelişme dönmelerinde kuraklığın bazı ekmeklik buğdaylarda verim ve verim unsurlarına etkisinin araştırıldığı bu çalışma, ...
Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) genotiplerinde kurağa dayanıklılığın karakterizasyonu ve kalite ile ilişkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)
Araştırmanın amacı bazı ekmeklik buğday genotiplerinin kurağa dayanıklılıkla ilgili verim, bazı morfolojik, fizyolojik karakterleri ile kuraklığın kalite özellikleri arasındaki ilişkilerin belirlenmesidir. Bu çalışmada ...