Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Yem bezelyesi (Pisum arvense L.)-buğday (Triticum aestivum L.) karışımlarının verim unsurları ve yem değerlerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)
Çalışmada, Kırklareli koşullarında farklı yem bezelyesi (Pisum arvense L. ) – buğday (Triticum aestivum L.) karışım oranlarının ot verimi ve verime etkili özellikleri ile yem niteliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.Araştırma ...
Solma noktasının nem tayininde yeni bir yaklaşım: Difüzyon toprak nem ilişkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)
Bu çalışmanın amacı difüzyon-toprak nem ilişkisine bağlı olarak toprakların sürekli solma noktası (PWP) değerlerini matematiksel olarak açıklamak ve model ile simüle edilen PWP verilerini, biyolojik yöntemle (denemelerle ...
Kırklareli koşullarında yem bezelyesi (Pisum arvense L.) ve buğdayın (Triticum aestivum L.) yalın ve karışımlarının ot verimleri ile otun kalitesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)
Bu araştırma; Kırklareli koşullarında güz ve bahar dönemi ekilişlerinin yem bezelyesi (Pisum arvense L.) + buğday (Triticum aestivum L.) karışımlarında, karışım oranları ve biçim zamanlarının otun verimi, botanik ...
Optimizing a Submerged Monascus cultivation for Production of Red Pigment with Bug Damaged Wheat using Artificial Neural Networks
(Korean Society Food Science & Technology-Kosfost, 2013)
The combined effect of temperature, agitation speed, and light on red pigment production by Monascits purpureus (M purpureus) Went DSM 1604 using bug damaged wheat was studied using an artificial neural network (ANN). ...