Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Cabernet-sauvignon üzüm çeşidinde farklı kültürel işlemlerin verim ve kalite özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)
Bu araştırmada Tekirdağ koşullarında Cabernet-Sauvignon üzüm çeşidinde farklı kültürel işlemlerin, verim ve kalite üzerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Denemede 3 farklı toprak işleme ve 3 farklı yaprak alma ...
Orta Karadeniz Bölgesi Koşullarına Uygun Maltlık ve Yemlik Arpa (Hordeum vulgare L.) Çeşitlerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)
Bu araştırma, 2008-2009 ve 2009-2010 yetiştirme döneminde 6 arpa çeşidinin (2 sirali; Balkan-96, Şerifehanim-98 ve Anadolu-98, 6 siralı; Meriç, Avcı-2002 ve Lord) bazı kalite özelliklerini (1000 tañe ağırlığı, hektolitre ...
Performance of Fodder Pea (Pisum Arvense L.) - Fiddleneck (Phacelia Tanacetifolia Benth.) Mixture Under Different Nitrogen Doses
(Natl Agricultural Research & Development Inst, 2014)
The aim of this research was to determine the effect of different nitrogen doses on forage yield and quality in fodder pea-fiddleneck (Phacelia tanacetifolia Benth.) mixtures. This research was conducted at experimental ...
Değişik fenolojik özelliklere sahip buğday çeşitlerinde süne zararının verim ve kalite üzerine etkisi ve genetik farklılıkların belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)
Araştırma, 2010 ve 2011 yıllarında, Hayrabolu, Malkara, Merkez, Şarköy ve Saray olmak üzere beş farklı lokasyonda yürütülmüştür. Süne-buğday çeşidi ilişkisini belirlemek amacıyla, 23 farklı ekmeklik buğday çeşidi, Tekirdağ ...