Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDEN TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ VE TRAKYA BÖLGESİNDEN ÖRNEKLER
(Namık Kemal Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2012)
Üniversite sanayi işbirliği, modern sanayinin çıkış noktası olan İngiliz sanayi devrimiyle birlikte oluşmaya başlamıştır. 1975-1985 döneminde 1970’lerden bu yana gittikçe yaygınlaşan üniversite-sanayi araştırma işbirliğinin ...
TRAKYA BÖLGESİNDE EKOTURİZM OLANAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2012)
toplam ayçiçeği üretiminin %64’ü, çeltik üretiminin %49,5’i ve buğday üretiminin %9,7 si Trakya Alt Bölgesi’nden karşılanmaktadır) doğal, kültürel kaynakları ve jeopolitik özellikleri (İstanbul-Marmara Bölgesi ve Avrupa’ya ...
BÖLGESEL KALKINMA AÇISINDAN LOJİSTİĞİN ÖNEMİ VE SORUNLAR, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ: TRAKYA BÖLGESİ ÖRNEĞİ
(Namık Kemal Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2012)
Belli bir bölgenin ekonomik ve sosyo-kültürel yapısının değiştirilmesi ve geliştirilmesi olarak tanımlanan bölgesel kalkınma, ülke kalkınmasına göre daha karmaşık bir ilişkiler ağının içermektedir. Bölgesel kalkınma için ...
Trakya bölgesinde buğday, ayçiçeği ve çeltiğin üretim ve pazarlama sorunlarının analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalı?mada Trakya bölgesinde yeti?tirilen ve tüketilen önemli tarımsal ürünlerden olup ülke tarımı içerisinde ya?amsal ve ekonomik öneme sahip olan buğday, ayçiçeği ve çeltiğin bölge ve ülkedeki üretimi ile dı? ticareti ...