Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
EKMEKLİK BUĞDAY GENOTİPLERİNDE YÜKSEK VE DÜŞÜK MOLEKÜL AĞIRLIKLI GLUTENİN ALLELLERİNİN BELİRLENMESİ, VERİM VE KALİTEYLE İLİŞKİLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu araştırma, verim ve kalite değerlendirmeleri için 8x8 kısmen dengeli üçlü latis deneme deseninde 2012-2013 üretim sezonunda yürütülen denemeden elde edilen 64 ekmeklik buğday genotipine ait buğday numuneleri ve glutenin ...
EKMEKLİK BUĞDAY (TRİTİCUM AESTİVUM L.) M1 HATLARINDA ANTER KÜLTÜRÜ YÖNTEMİ İLE DOUBLED-HAPLOİD GENOTİPLERİN ELDE EDİLME OLANAKLARI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Çalışmada iki farklı ekmeklik buğday ileri hattı materyal olarak kullanılmıştır. Kontrol dahil sekiz farklı gamma ışını dozu (0, 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400 Gy) uygulanmış ekmeklik buğday mutant populasyonlarının ...
Yüksek Sıcaklık Stresi Altında Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Toleranslarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Dünyadaki en önemli tahıllardan biri olan buğday, abiyotik streslere son derece açıktır. Ortalama küresel sıcaklığın her on yılda bir 0.18 °C arttığı ve gelecekteki iklimlerin büyük sıcaklık değişimlerinden etkileneceği ...
Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Kahverengi Pas Hastalığına Dayanıklılığının Doğal Koşullarda Morfolojik Belirlenmesi Ve Moleküler Karakterizasyonu
(2016)
Araştırma, 2014-2015 yetiştirme yılında Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü deneme alanı ve laboratuarında yürütülmüştür. Çalışmada bölgede yaygın olarak yetiştirilen 24 ekmeklik buğday ...