Ara
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
Bitkisel karışım sıvı yağların yağ asiti bilişimlerinin incelenmesi
(Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 2007)
Bu çalışmada, 15 farklı firmadan sağlanan bitkisel karışım sıvı yağlarının kapiler gaz-likit kromatografisi metodu ile belirlenen yağ asiti bileşimleri değerlendirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, önemli miktarı C16:0 ...
Pirinç Kepeği Yağlarının Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)
Bu çalışmada; stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asidi bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. İki farklı pirinç kepeği çeşidi (Osmancık ve Opela); mikrodalga, etüv ...
Chemical Composition and Constituent Value of Selected Soybean (Glycine max (L.) Merrill) Cultivars Grown in Turkey
(Asian Journal Of Chemistry, 2009)
The aim of this study was to determine and to compare the seed chemical characteristics and constituent value of selected soybean (Glycine max (L.) Merrill) cultivars which were grown in the experimental areas of the ...
Trakya Bölgesinde Üretilen Ayçiçeği Tohumu (Helianthus annus L.) Yağlarında Bakır, Demir, Kadmiyum ve Kurşun İçeriklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)
Bu çalışmada, Trakya Bölgesinde üretilen ayçiçeği tohumları yağlarında bakır (Cu), demir (Fe), kadmiyum (Cd) ve kurşun (Pb) içeriklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, bölgedeki üç ilden (Tekirdağ, Edirne ve ...
Changes in oxidative stability and fatty acid composition of commercially produced chips during shelf-life
(Asian Journal Of Chemistry, 2007)
Changes in oxidative stability and fatty acid composition of commercially produced potato and corn chips during shelf-life were studied. The chips were stored at ambient conditions for four months which. Was given by, the ...
Effects of storage and industrial oilseed extraction methods on the quality and stability characteristics of crude sunflower oil (Helianthus annuus L.)
(Consejo Superior Investigaciones Cientificas-Csic, 2011)
The influence of industrial oilseed extraction methods on the quality and stability of crude sunflower oil (pre-pressed, solvent-extracted, full-pressed and mixed oils) was studied by means of the determination of free ...
Determination of fatty acid composition of gamma-irradiated hazelnuts, walnuts, almonds, and pistachios
(Pergamon-Elsevier Science Ltd, 2011)
Hazelnut, walnut, almonds, and pistachio nuts were treated with 1, 3, 5, and 7 kGy of gamma irradiation, respectively. Oil content, free fatty acid, peroxide value, and fatty acid composition of the nuts were investigated ...
Comparison of geometrical isomerization of unsaturated fatty acids in selected commercially refined oils
(Consejo Superior Investigaciones Cientificas-Csic, 2011)
Four different commercially refined vegetable oils were analyzed by capillary gas-liquid chromatography for their trans fatty acid contents. The results obtained showed that the total trans FA contents in refined sunflower, ...
FARKLI ÇELTİK ÇEŞİTLERİNE AİT PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞLARININ BAZI FİZİKO-KİMYASAL ÖZELLİKLERİ İLE OKSİDATİF STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bu çalışmada;stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asitleri bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Osmancık ve Opela çeşitlerindeki iki pirinç kepeği çeşidi; mikrodalga, ...