Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Görüntü işleme teknolojisi ve yapay sinir ağlarının gıda ürünlerinde bazı kalite özelliklerinin belirlenmesinde kullanılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu çalışmada, görüntü işleme teknolojisi ve yapay sinir ağları kullanarak üç farklı gıda maddesinin bazı kalite özellikleri belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde, 3 faktörlü merkezi kompozit deney tasarımı ...
Bazı bitki ekstraktlarının mısır ve buğday danelerinde farklı depolama şartlarında aflatoksin üreten küfler üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu çalışmada bazı bitki ekstraktlarının (kekik, biberiye, defne), mısır ve buğday danelerinde aflatoksin üreten küfler üzerindeki antifungal etkileri farklı depolama şartlarında araştırılmıştır. Baharatların esansiyel ...
Farklı bitki ekstraktlarının Aspergillus parasiticus gelişimine etkisinin araştırlıması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu araştırmada, bitki ekstraktlarının (kekik, biberiye, altın çiçeği) aflatoksin oluşturan küfler üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla in vitro çalışması yapılmıştır. Bu çalışmada bitki ekstraktlarının Aspergillus ...