Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Farklı UV-C Uygulama Sürelerinin Asmalarda Aşıda Kaynaşma Özellikleri Üzerine Etkileri
(Akdeniz Üniversitesi, 2010)
Bu araştırma 2009 yılı bahar döneminde Chardonnay/SO4 aşı kombinasyonuna farklı sürelerde uygulanan UV-C’nin, aşıda kaynaşma üzerine etkilerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla sürmüş çelik + sürmemiş kalem, ...
Farklı UV-C uygulama sürelerinin asmalarda aşıda kaynaşma özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu araştırma 2009 yılı bahar döneminde Chardonnay / SO4 aşı kombinasyonu üzerinde farklı sürelerde uygulanan UV-C' nin aşıda kaynaşma üzerine etkilerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla sürmüş çelik + sürmemiş ...
Hasat sonrası UV-C ve yenilebilir yüzey kaplama uygulamalarının kiraz meyve kalitesi ile muhafaza süresi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada, 0900 Ziraat kiraz çeşidine ait meyvelere hasat sonrası MAP, UV-C ve yenilebilir yüzey kaplama materyali uygulamaları yapılarak, kiraz meyve kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri araştırılmıştır. Yapılan ...
Inactivation of E. coli and L. innocua in milk by a thin film UV-C reactor modified with flow guiding elements (FGE)
(Elsevier B.V., 2021)
In this study the suitability of a thin-film reactor (TFR) equipped with special flow guiding elements (FGE) was examined to analyse its capability to inactivate microorganisms in milk. Experiments were carried out with ...
The effect of different doses of UV-C treatment on microbiological quality of bovine milk
(Academic Press, 2021)
In this study, a non-thermal technology for preservation with the use of UV-C (ultraviolet) was examined in bovine milk. After UV-C treatment, the counts of microorganisms naturally found in raw milk and counts in ...
Effect of Postharvest Uv-C Treatments on Quality Attributes of Fresh Fig
(Scientific Issues Natl Centre Agrarian Sciences, 2012)
The objective of this study was to determine effects of postharvest UV-C treatment on fresh figs. Figs were subjected to UV-C irradiation at doses 0, 5, 10 and 20 min irradiation at 50 cm distance. Treated fruits were ...