Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Mikrodalga Bantlı Kurutucunun Gıda Kurutmada Kullanılabilirliği ve Modellenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Bu çalışmada yeni bir teknoloji olan mikrodalga bantlı kurutucunun gıda ürünlerinde kullanılabilirliği 1mm, 2mm ve 3mm dilimlenen patates örneklerinde araştırılmıştır. Kurutma işlemleri, 1500W ve 2100W güçlerinde ve 0,175, ...
Hububat ekim makinelerinde ekici düzen sisteminin optimizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)
Bu çalışmada, farklı tip tohumların ekimine olanak sağlayan üniversal hububat ekim makinalarının en önemli parçalarından olan transmisyon sistemleri üzerinde iyileştirmeler yapılarak ekimde karşılaşılan aksamaların ...
The Effects of Microwave Energy to the Drying of Apple (Gala) Slices
(2017)
In this work, the drying behaviors of apple slices with 2, 4, and 6mm thickness were investigated in a microwave conveyor dryer.The effects of different microwave power levels (1050 W, 1500 W and 2100 W) and conveyor speeds ...
Investigation of Drying Kinetics of Zucchini using Microwave Energy
(2017)
Bu çalışmada mikrodalga konveyör kurutucu kullanarak kabak dilimlerinin kuruma davranışı araştırılmıştır. Kuruma deneyleri 5 mm, 10 mm ve 15 mm dilim kalınlıklarında, 1,5 kW ve 2,1 kW güçlerinde gerçekleştirildi. Elde ...
Determination of some drying parameters of carrot dried using microwave method
(TUBITAK, 2020)
In this study, moisture content, drying time, the diffusion coefficient, activation energy, drying rate, drying efficiency and the energy consumed during the drying of carrot were determined by using the designed microwave ...
Evaluation of Thermal and Drying Characteristics of Dried Hazelnut (Corylus avellana L.) Shell Waste
(Univ Philippines Los Banos, 2022)
As a biomass fuel, the hazelnut shell must be milled into sawdust and dried to contain a certain amount of moisture. For this purpose, calorific value, drying rates, thermal values, moisture diffusion, activation energy, ...