Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Mikrodalga Bantlı Kurutucunun Gıda Kurutmada Kullanılabilirliği ve Modellenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Bu çalışmada yeni bir teknoloji olan mikrodalga bantlı kurutucunun gıda ürünlerinde kullanılabilirliği 1mm, 2mm ve 3mm dilimlenen patates örneklerinde araştırılmıştır. Kurutma işlemleri, 1500W ve 2100W güçlerinde ve 0,175, ...
Drying Behavior of Cultured Mushrooms
(Wiley, 2010)
In this study, the drying behavior of cultured mushrooms with an initial moisture content of 93% (drying basis [d.b.]) was investigated experimentally for different slice thicknesses and drying air temperatures, and the ...
Evaluation of fly ash and polypropylene in production of composite materials
(2012)
More than 10 million tons of fly ash produced in power plants and polypropylene wastes cause environmental pollution in Turkey. Not only the environmental problems they create, but also the fact that demand for raw material ...
The Effects of Microwave Energy to the Drying of Apple (Gala) Slices
(2017)
In this work, the drying behaviors of apple slices with 2, 4, and 6mm thickness were investigated in a microwave conveyor dryer.The effects of different microwave power levels (1050 W, 1500 W and 2100 W) and conveyor speeds ...
Investigation of Drying Kinetics of Zucchini using Microwave Energy
(2017)
Bu çalışmada mikrodalga konveyör kurutucu kullanarak kabak dilimlerinin kuruma davranışı araştırılmıştır. Kuruma deneyleri 5 mm, 10 mm ve 15 mm dilim kalınlıklarında, 1,5 kW ve 2,1 kW güçlerinde gerçekleştirildi. Elde ...