Ara
Toplam kayıt 14, listelenen: 1-10
TEKİRDAĞ İLİNDE BALIK TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Dünyada kırmızı et tüketiminden beyaz ete ve özellikle balığa doğru hızla artan bir eğilim bulunmaktadır. Özellikle gelişmiş ülkelerde, balık tüketimini teşvik edici tanıtım ve bilgilendirme yapılarak, her yaştaki tüketicinin ...
Consumer's Fish Purchase Behavior in Tekirdag
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Increase in world population in recent years has led to the lack of animal protein source having an important role in human nutrition. Primary source to cover animal protein absence in the best level and in a cheap way ...
Trakya Bölgesinde Sofralık Kiraz Üretiminde Farklı Tesis Yapılarına Ait Üretim Maliyetlerinin Belirlenmesi
(2018)
Kiraz üretimi dünyada geniş bir yayılım göstermekle birlikte, ticari üretim açısından A.B.D, Türkiye, Fransa veİtalya önemli üretici ülkelerdendir. Türkiye 2013 yılı FAO verilerine göre 494 bin ton kiraz üretimiyle dünya ...
Tarımsal üretimde traktör etkinliğinin analizi: Trakya bölgesi örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)
Bu çalışmada, Trakya bölgesinde ayçiçeği ve buğday üreten işletmelerin traktör kullanım etkinliklerinin belirlenmesi amacıyla veri zarflama analizi (VZA) ve bulanık veri zarflama analizi (BVZA) yapılmıştır. Ayrıca işletmelerin ...
An Econometric Analysis of Factors Affecting Fish Consumption: the Case of Tekirdag, Turkey
(2020)
The aim of this study was to determine the factors affecting the fishconsumption in Tekirdag province. The data were obtained from 270consumers selected by using random sampling method from 48000households living in Tekirdag ...
Trakya Bölgesinde Tarımsal Mekanizasyon Düzeyinin İllere Göre Belirlenmesi
(Kahramanmaras Sutcu Imam Univ Rektorlugu, 2019)
In this study, agricultural mechanization indicators of Turkey, Thrace Region, Edirne, Kirklareli and Tekirdag provinces has calculated for 2008 - 2017. The changes in the mechanization level has examined and comparisons ...
Determining Important Factors on Fish Consumption with Conjoint Analysis in Tekirdag, Turkey
(Latvia Univ Life Sciences & Technologies, 2019)
In the world, there is an increasing consumption trend from red meat to white meat, especially to the fish. Despite the known benefits of fish consumption on human health, it is still not at the desired level in Turkey. ...
The comparison of the fishery sector in Turkey and the European Union
(Peter Lang AG, 2016)
Fish consumption is still not at the desired level in Turkey although it has health benefits. Turkey which has rich fishery resources, fish consumption is lower than the EU and world averages. Statistics show that there ...
Analyzing of hazelnut foreign trade in Turkey with competitiveness indices
(Peter Lang AG, 2017)
[No abstract available]
Econometric analysis of the production and price of grapes in Turkey
(Peter Lang AG, 2017)
Geographically, Turkey is among the most suitable countries for grape production in the world. Turkey offers a potential of growing around 1250 grape varieties. Traditionally Turkey specialised in producing table grapes ...