Başlık için listeleme
Toplam kayıt 11501, listelenen: 4986-5005
-
GÜNÜMÜZ İLAÇ POLİTİKALARININ İLAÇ ENDÜSTRİSİ ÜZERİNE ETKİLERİ VE YATIRIMCININ BEKLENTİLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Dünya genelinde son dönemlerde demografik yapının değişimi, ortalama yaşam süresinin artması ve yenilikçi teknolojilerin kabul görmesine paralel olarak sağlık harcamaları ve ilaç harcamalarında artışlar görülmektedir. ... -
Günümüz Türk resminde şamanist göndermeler
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Yapılan bu araştırma ile Türk kültürünün eski inanç sistemi olan Şamanizm’e ait unsurlar incelenmiş ve sanat yapıtlarında kullanılarak günümüze kadar getirildiği görülmüştür. Günümüz resim sanatında Şamanist anlayışın her ... -
Güre(Edremit/Balıkesir) ile Küçükkuyu (Ayvacık/Çanakkale) arasında Ege denizi'ndeki ağır metal kirliliğinin yayılımı ve foraminiferler üzerindeki etkilerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Ege Denizi'ndeki başlıca doğal körfezlerden biri olan Edremit Körfezi gerek jeolojik (yeraltı kaynakları) gerekse hidrolojik (termal kaynaklar vb.) özeliklerinden dolayı son yıllarda araştırılmaya değer bir bölge olmuştur. ... -
Güvem (prunus spinosa) meyvesinden fonksiyonel sirke üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Biyolojik çeşitlilik ve yöresel ürünlerin öneminin arttığı günümüzde, Türkiye sahip olduğu eşsiz biyo-çeşitlilik ve kökleri asırlar öncesine dayanan zengin mutfak kültürü ile önemli bir potansiyele sahiptir. Ancak sahip ... -
Güvem eriğinin (prunus spinosa) bazı fizikokimyasal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Daha sonra doldurulacaktır. -
Güvenli Kan İçin Kime Güvenelim? Tekirdağ İlinde Kızılay Kan Bağış Merkezi Çalışmalarının Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi
(2017)Amaç: Bu araştırmanın amacı, Tekirdağ İlinde Kızılay Kan Bağışı Merkezi'ne (KKBM) yapılan gönüllü kan bağışı başvurularını ve mikrobiyolojik test sonuçlarını değerlendirmektir.Gereç ve Yöntem: Kesitsel tipte olan araştırma ... -
Güvenliğin Pazarlanması: Bir Pazarlama Aracı Olarak Suç Ve Şiddet
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Suçun özellikle şiddet suçlarının artışı istatistiksel olarak yayınlanan raporlardan görülmektedir. Ancak bu olgunun önemli bir toplumsal sorun olarak ortaya çıkışına ait sosyolojik veriler şiddet suçlarına ait rakamların ... -
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğrencilerinin Mekân Kavramına İlişkin Metaforik Algıları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmanın amacı, Üniversite Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin mekân kavramına yönelik metaforik algılarını karşılaştırmaktır. Bu amaçla, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel ... -
GX-G3, a long-acting G-CSF, compared with pegfilgrastim in reducing duration of severe neutropenia after chemotherapy for non-Hodgkin's lymphoma.
(Amer Soc Clinical Oncology, 2019)[No Abstract Available] -
Gıda ambalajlarında migrasyon
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Birçok çeşidi ve buna bağlı olarak farklı fonksiyonları bulunan gıda ambalajlarının asıl fonksiyonu, üretimden sonra gıda maddelerinin güvenli bir şekilde tüketiciye sunulmasını sağlamaktır. Ancak ambalaj içerisinde ... -
Gıda boyaları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Gıda boyaları, gıdaların cazibesinin artışında önemli bir rol oynamakta ve gıda katkı maddeleri içerisinde önemli bir grubu oluşturmaktadır. Gıda endüstrisinde geniş bir kullanım alanı olan gıda boyalarının yaklaşık 7000 ... -
Gıda çalışanlarında mikrobiyolojik tetkikleri düzenleyen mevzuatın incelenmesi
(2016)Amaç: Çalışmamızın amacı, gıda alanında çalışanlarda portör muayenelerini düzenleyen mevzuatın incelenmesidir. Gereç ve Yöntem: Gıda alanında çalışanlar ile ilgili mevzuat metinleri, ulusal ve uluslararası literatür tarandı. ... -
Gıda etiketleme sistemleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Ürünle ilgili değerli bilgileri taşıyan etiketler, tüketiciler açısından da son derece önemlidir. Bireylerin etiket bilgisine göre ürünleri tüketmeye yönelik davranışlarının değişmesi, daha detaylı bilgilerin ambalaj ... -
Gıda takviyelerinin kullanımının belirlenmesi üzerine bir araştırma: Trakya örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, Trakya Bölgesindeki toplam 1010 kişilik denek grubunun, gıda takviyeleri kullanım alışkanlıkları ve tercihlerini etkileyen faktörler hakkında fikirlerinin belirlenmesine çalışılmıştır. Araştırmaya katılan ... -
Gıda üretimi yapan işletmelerin denetiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bursa piyasasında faaliyet gösteren 62 adet gıda üretim işletmesi mevzuat çerçevesinde 15 kriter altında incelenmiş, işletmelerde aksayan hususlar belirlenmiş ve çözüm önerileri sunulmaya çalışılmıştır. Araştırmada ... -
Gıda ürünlerinde kullanılan tutundurma yöntemleri ve reklamın etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Son yıllarda birçok ürün çeşidine yönelik uygulanan satış tutundurma yöntemlerine olan ilgi giderek artmaktadır. Firmalar, diğer tutundurma türleriyle birlikte bu yöntemleri de kullanmakta ve tüketicileri etkilemeye ... -
Gıda ürünlerine ilişkin tüketici davranışı dinamiklerinin belirlenmesi: "Trakya örneği"
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Araştırmada Trakya bölgesinde bulunan Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerinde ve ayrıca kentsel ve kırsal kesimde yaşayan tüketicilerin gıda ürünlerine ilişkin davranış dinamikleri belirlenmiştir. Çalışma Trakya bölgesinde ... -
Gıdalara katılan bazı suda çözünen sentetik boyaların belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)Bu arastırmanın amacı, alkolsüz aromalı içeceklere, yenilebilir buzlara ve sekerlemelere renk vermek için katılan bazı suda çözünen sentetik boyaların varlıgı ve miktarının HPLC (High Pressure Liquid Chrpmatography) ile ... -
Gıdalarda 3- ve 2- monokloropropandiol (MCPD) ve esterleri ile glisidil yağ asidi esterlerinin (GE) oluşum mekanizması, analiz ve eliminasyon metodları
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Son zamanlarda gıdalarda keşfedilen işlem kirleticilerinin çoğu, geleneksel yiyecek ve bileşenlerin hazırlanması sırasındaki ısıtma aşamasında oluşmaktadır. Gıdanın ısıya maruz kalması, mikrobiyal tehlikeleri azaltmak veya ... -
Gıdalarda Mikroorganizma İnaktivasyonunun Modellemesi ve Uygulaması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Gıda endüstrisinde enfeksiyona neden olan ve toksijenik mikroorganizmalarla bulaşan gıdaların tüketilmesinin engellenmesi ve son yıllarda bilinçli tüketici sayısındaki artış, gıda koruma yöntemlerine yönelimi zorunluluk ...