Bölüm "Enstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalı" için listeleme
Toplam kayıt 160, listelenen: 21-40
-
Buzağı beslemesinde keşif yem ile birlikte mısır ve çiğit kullanımının etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada 63 gün boyunca kesif yem ve kesif yem yanında kullanılan mısır ve çiğit hammaddelerinin beslemede buzağıya sağladığı büyütme ve gelişim performansı ve birim maliyeti üzerine etkileri araştırılmıştır. 2017 yılı ... -
Büyütme faktörü olarak kullanılan bitki ekstraktlarının ve organik asitlerin etlik piliçlerde performans ve bazı sindirim sistemi organları üzerindeki etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu çalışma bitki ekstraktlarının ve organik asitlerin etlik piliçlerde performans ve bazı sindirim organları üzerine etkilerini gözlemlemek amacıyla yapılmıştır. Denemede toplam 96 adet bir günlük Ross 308 broyler hibrit ... -
Bıldırcın yemlerinde kayısı çekirdeği ilavesinin performans , yumurta kalitesi ve kuluçka parametreleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışmada bıldırcın yemlerine kayısı çekirdeği ilavesinin performans, yumurta kalitesi ve kuluçka parametreleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Çalışmada 64 dişi bıldırcın (Coturnix coturnix japonica) kullanılmıştır. ... -
Chemical Compositions and Antioxidant Activities of the Essential Oils of Some Medicinal and Aromatic Plants
(2016)Bu çalışma yem ve gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bazı uçucu yağların kimyasal kompozisyonlarının ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Tarçın, kimyon, defne, nane, kekik, biberiye ... -
Edirne ili süt sığırcılığı işletmelerinin yapısal özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Araştırma 2015-2016 yıllarında Edirne ili ile bağlı ilçelerinde yürütülmüştür. Bu çalışma, Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin hayvancılık işletmelerinin gelişmesinde ki rolünü ve yetiştiricilerin örgütten ... -
Ege bölgesi karma yem sanayinin mevcut durumunun incelenmesi ve geliştirilmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışmanın amacı, Ege bölgesi karma yem sanayinin teknik yönden analizi ve geliştirilmesi üzerine önerilerde bulunmaktır. Bu amaçla, Ege Bölgesinde bulunan yem fabrikalarından 41 tanesi ile anket çalışması yapılmış ve ... -
EKSPANDER İŞLEMİNİN FARKLI DEPOLAMA SÜRESİ VE KOŞULLARINDA ARPA VE MISIR YEM HAMMADDELERİNİN MİKROBİYOLOJİSİ ÜZERİNE ETKİLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışma farklı depolama süresi ve koşularında ekspander işleminin arpa ve mısır yem hammaddelerinin mikrobiyolojisi üzerine etkilerini araştırmak amacıyla yürütülmüştür. Deneme grupları 2 farklı depolama ortamı (22 ± ... -
Elma sirkesi ilavesinin yüksek nemli fermente mısırın aerobik stabilite özellikleri üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışma elma sirkesi ve sodyum diasetat ilavesinin yüksek nemli fermente mısır silajının aerobik stabilite özelliklerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada, sodyum diasetat ve elma sirkesi olarak iki ... -
Etlik piliç yemlerinde kayısı çekirdeği küspesi kullanımının performans değerlerine ve bağırsak mikrobiyotası üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu çalısmada etlik piliçlerde kayısı çekirdegi küspesi kullanımının performans üzerine etkileri, etin vitamin E içerigi ve bagırsak mikrobiyotası saptanmıstır. 120 adet etlik piliçler birbirine komsu olan tel kafeslerde ... -
Etlik piliçlerde arı sütünün yumurta içi yemleme ile verilmesinin sindirim kanalı histolojisi ve mikrobiyolojisine olan etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışma döllenmiş Ross 308 etlik piliç yumurtalarına arı sütü enjeksiyonunun performans, ileum histomorfolojisi, ileum mikrobiyotası, eritrosit mikrobiyolojisi, organ ağırlıklarına olan etkilerinin belirlenmesi amacıyla ... -
Etlik piliçlerde yemlere aromatik yağlar ve vitamin e ilavesinin bağırsak mikrobiyolojisi ve oksidatif stabilite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Aromatik yağlar veya bitki ekstraktları son yıllarda rapor edilen antioksidan ve antibakteriyel etkileriyle 2006 yılı başına kadar büyütme faktörü olarak kullanılan antibiyotiklerin yerine geçme potansiyeli olan yem ... -
FARKLI GELİŞME DÖNEMLERİ ve BİÇİM SIRALARINDA YONCA (MEDİCAGO SATİVA L.) KURU OTUNUN HAM PROTEİN, SELÜLOZ VE BAZI MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışma, farklı biçim ve gelişme dönemlerinde elde edilen yonca kuru otunun besin madde içeriklerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenmiştir. Yonca otu, 1/10 çiçeklenme, tam çiçeklenme ve meyve bağlama olmak üzere 3 ... -
Farklı altlık koşullarında etlik piliçlerde propolisin yumurta içi yemleme ile verilmesinin sindirim kanalı histolojisi ve mikrobiyolojisine olan etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Kullanılması durumunda performans, ileum histomorfolojisi, ileum mikrobiyotası, eritrosit mikrobiyolojisi ve bazı organ ağırlıklarına olan etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışma 2 X 2 faktöriyel deneme ... -
Farklı depolama süresi ve koşullarında çemen (Trigonella foenum-graecum), kişniş (Coriandrum sativum) ve kekik (Thymus vulgaris) uçucu yağlarının tam yağlı soya, soya ve ayçiçeği tohum küspelerinin mikrobiyolojisi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Çalışma, 1 ve 2 ay süreyle oda koşullarında depolanan soya fasulyesi küspesi ve ayçiçeği tohumu küspesine ilave edilen çemen (Trigonella foenum-graecum), kişniş (Coriandrum sativum) ve kekik (Thymus vulgaris) ekstraktlarının ... -
Farklı düzeylerdeki zeolitin ve iki farklı yağ kaynağının saha koşullarındaki yaşlı yumurta tavuklarında performans, yumurta kabuk kalitesi ve yumurta kolesterolü üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Yapılan bu çalısma, farklı düzeylerdeki zeolitin ve iki farklı yag kaynagının saha kosullarındaki yaslı yumurta tavuklarında performans, yumurta kabuk kalitesi ve yumurta kolesterolü üzerine etkisini incelemek amacıyla ... -
Farklı gelişme dönemlerinde bazı arpa hasılının besin madde içeriği ve sindirilebilir organik madde miktarına etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada başaklanma, süt olum ve hamur olum dönemlerinde hasat edilen altı arpa (Hordeum vulgare L.) çeşidinden elde edilen kuru otların kimyasal kompozisyonu, nispi yem değeri ve in vitro organik madde sindirilebilirliği ... -
Farklı gelişme dönemlerinde hasat edilen bazı buğday (Triticum Aestivum L.) hasılı genotiplerinin yem değerlerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada başaklanma, süt olum ve hamur olum dönemlerinde hasat edilen dört buğday (Triticum Aestivum L.) çeşidinden elde edilen kuru otların kimyasal kompozisyonu, nispi yem değeri ve in vitro organik madde sindirilebilirliği ... -
Farklı genotiplere ait kuzuların kesim ve karkas özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Araştırma, farklı genotiplere sahip kuzuların kesim ve karkas özelliklerinin araştırılması amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada elde edilen veriler, tamamen şansa bağlı olarak seçilen 18 baş Kıvırcık, 16 baş Merinos ve 16 baş ... -
Farklı karma yemlerde yem mikroskopisi ve kimyasal metotlarla belirlenen ham protein ile ham selüloz değerlerinin karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırmada, karma yemlerde ham protein ve ham selüloz miktarlarının yem mikroskopisi ve kimyasal metotlarla belirlenerek; yem mikroskopisi metodunun kimyasal metotlara ne kadar yaklaştığını ve yerine kullanılıp ... -
Farklı katkı maddeleri ile silolanan İtalyan çimi (Lolium italicum L) kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu çalışma, İtalyan çimi varyetesi olan ryegrass otunun farklı katkı maddesi kullanılarak silolanabilme özelliklerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenmiştir. İtalyan çimi çiçeklenme döneminin ortasında (%50-60) hasat ...