Bölüm "Enstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalı" için listeleme
Toplam kayıt 160, listelenen: 41-60
-
Farklı şeker koca darısı çeşitlerinin yem değerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Yapılan bu tez çalışması; şeker darısı çeşitlerinin, besin madde ve fiziksel özelliklerinin, yem mikroskopisi ve laboratuar analizleri ile ortaya konabilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma için 6 adet şeker darısı çeşidi ... -
Farklı tuz konsantrasyonlarına sahip sulama sularının pazının büyüme ve gelişimine olan etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Denemede materyal olarak Türkiye’de yetiştiriciliği yapılan Marmara Bölgesine iyi adapte olmuş Pazı (Beta vulgaris L. var. cicla moq.) türünün Sarma çeşidi kullanılmıştır. Bitkilerin yetiştiriciliği, ısıtmasız plastik ... -
Fermantasyon süresi, bekletme ortamı ve plastik renginin paket fiğ-tahıl silajlarının fermantasyon özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Silo yemi üretimi kolay ve ucuza sağlanabilen bir kaba yemdir. Bu yemi üretmeyen ya da bu amaçla eleman ve ekipmana yer vermek istemeyen işletmeler, paket silaj yemini satın alarak temin etme olanağına sahip olabilirler. ... -
Fermente edilmiş doğal laktik asit sıvısının yonca balya silaj kalitesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışma homofermentatif (L. plantarum), heterofermantatif (L. buchneri) laktik asit bakterilerinin (LAB) ve PJF?nin (Fermente edilmiş doğal laktik asit sıvısı) balyalanmış yonca silaj kalitesi ve aerobik stabilite ... -
Fiziksel zarar görmüş mısırlara laktik asit bakteri ilavesinin mısır silaj fermantasyonu üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırma, hasat öncesi ve hasat sonrası laktik asit bakteri (LAB) inokulantlarının ilavesinin fiziksel zarar görmüş mısır silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek ... -
Gebelik başına tohumlama sayısının süt sığırlarının ıslahında önemi ve ekonomik kayıplar
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2023)Bu tez çalışmasında; süt sığırlarında döl verimi ölçütleri ile ilgili standart değerler özellikle Gebelik Başına Tohumlama Sayısı (GBTS) ve bu standart değerlerden sapmaların ülkemiz süt sığırcılığı ıslahında yol açtığı ... -
GENÇ ANKARA KEÇİLERİNDE BAZI TİFTİK KALİTE ÖZELLİKLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırmada kullanılan 16 baş erkek, 14 baş dişi olmak üzere toplam 30 baş 12 aylık Ankara keçisi ve bu keçilerden alınan tiftik materyali incelenmiştir. Ankara keçileri, Yerköy Hayvancılık Araştırma Merkezi/Ankara’da ... -
Görüntü işleme teknolojisinden yararlanarak sığır ve mandalarda morfometrik parametrelerin tahmininde kullanılan farklı metotların karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu çalışmada, Görüntü İşleme Metotları (GİM) kullanılarak Boz Irk Sığır ve Anadolu Mandalarına ilişkin vücut ölçülerinden cidago yüksekliği (CY), sırt yüksekliği (SY), sağrı yüksekliği (SGY), oturak yumru yüksekliği (OYY), ... -
Hasat öncesi ve hasat sonrası laktik asit bakteri ilavesinin mısır silaj fermantasyonu üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırma, hasat öncesi ve hasat sonrası laktik asit bakteri (LAB) inokulantlarının ilavesinin mısır silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla planlanmıştır. ... -
Homofermantatif ve/veya heterofermantatif laktik asit bakterileri inokulantların Macar fiği-buğday karışımı silajların fermantasyon ve aerobik stabilite özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışma homofermantatif ve/veya heterofermantatif laktik asit bakteri inokulantları ilavesinin, Macar Fiği-Buğday karışımı silajlarında fermantasyon, aerobik stabilite, hücre duvarı kapsamı ve in vitro organik madde ... -
Honamlı keçisinin bazı morfolojik özellikleri döl verimi ve kazein genleri polimorfizmi bakımından incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada Türkiye’de Akdeniz Bölgesi Toros Dağlarında yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan Honamlı keçi ırkının bazı morfolojik özellikleri, döl verimi özellikleri ve kazein genleri polimorfizminin belirlenmesi ... -
Hücre duvarı parçalayıcı enzimlerin fiğ-yulaf karışımı silajların fermantasyon, aerobik stabilite ve in vitro organik madde sindirebilirliği üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışma, silaj katkı maddesi olarak kullanılan hücre duvarını parçalayıcı enzimlerin fiğ-yulaf silajının fermantasyon özellikleri, hücre duvarı içerikleri, in vitro organik madde sindirimi (OMS), nispi yem değerleri ... -
In vıtro sığır blastosist üretimi üzerine tanımlanmış medyumların etkisi ve blastosistlerin farklı kriyoprezervasyon teknikleri ile dondurulması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Blastosist safhasındaki sığır embriyolarının eldesi ve soğuğun zararlı etkilerinden korunması, hayvansal üretimde, klonlamada, transgenik teknolojide, tıbbi biyoteknolojide ve gen bankacılığında oldukça önem taşımaktadır. ... -
İnokulant ve enzim ilavesinin farklı samanların besleme değeri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışma inokulant, enzim ve enzim-inokulant karışımı katkı maddelerinin, buğday, yem bezelyesi ve çeltik samanı silajlarında fermantasyon kalitesi, besin değeri ve mikrobiyal değişimin etkisini belirlemek amacıyla ... -
İstanbul yöresinde yetiştirilen Anadolu mandalarının laktasyon dönemi boyunca süt verim ve bileşenlerinin değişimi üzerine bir çalışma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Yapılan çalışmada ülkemizde yetiştirilen ve Anadolu Mandası olarak bilinen mandaların çeşitli süt bileşenlerinin belirlenmesine ve bu süt bileşenlerindeki laktasyon boyunca meydana gelen değişkenliğin farklı modeller ... -
İSTANBUL’DA YETİŞTİRİLEN ANADOLU MANDALARININ ÇEŞİTLİ VERİM ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ VE LİNEAR TİP PUANLAMASI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)İstanbul ilinde yetiştiriciliği yapılan Anadolu Mandalarının çeşitli verim özelliklerinin değerlendirilmesi ve linear tip puanlamasının oluşturulması için yapılan bu çalışmanın amacı Anadolu Mandasının dış yapı özelliklerinin ... -
İşletme koşullarında kullanılan bazı yemlerin besin madde kompozisyonu ve mikrobiyolojik özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışma içerisinde işletme koşullarında süt sığırlarının beslenmesinde kullanılan yem çeşitlerinin saklama koşulları içerisinde uğradığı bozulma ve besin madde kompozisyonunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla ... -
Japon bıldırcınlarında (Coturnix coturnix japonica) büyüme eğrisinin farklı modellerle belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada Japon bıldırcınlarında on günlük dönemler halinde 1-110 günlük yaşa kadar alınan canlı ağırlıklardan yararlanarak büyüme eğrisi farklı modeller kullanılarak belirlenilmesine çalışılmıştır. Araştırmada 70 ... -
Kanat tüylenme hızına göre cinsiyet ayrımı yapılabilen beyaz yumurtacı hibritlerin elde edilmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Bu çalışmada, kanat tüylenme hızı özelliğinden yararlanarak cinsiyet tayini yapılabilen ve yumurta verimi bakımından en iyi sonuç alınabilecek hibrit genotiplerin elde edilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada T.C. Tarım ve Orman ... -
Kanatlı yemlerinde benzo(a)piren düzeylerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışma, kanatlı yemlerinde bulunma olasılığı yüksek olan polisiklik aromatik hidrokarbon (PAH) bileşiklerinin en tehlikelisi ve göstergesi kabul edilen benzo(a)piren (BaP) bileşiğinin, yemlerde bulunup-bulunmama ve ...