Yazar "Bahar, Elman" için listeleme
-
Hidroponik kültür ve fidanlık koşullarında yetiştirilen aşılı asma fidanlarının karbonhidrat ve azot içerikleri ile bağdaki tutma performansları üzerine araştırmalar
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kök, Demir (2008)Bu çalışma hidroponik sistem ve arazi koşullarında üretilen fidanların bünyelerindeki karbonhidrat ve azot oranlarıyla ilişkili olarak bağ kurulacak yere dikim sonrası tutma oranları ve performanslarını araştırmak amacıyla ... -
Impacts of leaf area on the physiological activity and berry maturation of merlot (Vitis vinifera l.)
Candar, Serkan; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur (Corvinus University of Budapest, 2020)The aim of this research was to understand some physiological and agronomical behaviors of the Merlot grapevine subjected to different canopy management practices under the climatic conditions of different growing seasons ... -
Influence of Different Soil Ti Llage And Leaf Removal Treatments on Yield, Cluster And Berry Characteristics in Cv. Syrah (Vitis Vinifera L.)
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman (Agricultural Academy, 2013)The research was conducted 2011 vegetation period (40° 56’ 7.46’’ N; 27° 27’ 7.11’’ E) in Tekirdag, Turkey. The effects of 3 different soil tillage treatments and 3 leaf removal treatments on leaf water potential (?leaf), ... -
Influence of different soil tillage and leaf removal treatments on yield, cluster and berry characteristics in cv. Syrah (Vitis vinifera L.)
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman (2013)The research was conducted 2011 vegetation period (40° 56? 7.46? N; 27° 27? 7.11? E) in Tekirdag, Turkey. The effects of 3 different soil tillage treatments and 3 leaf removal treatments on leaf water potential (?leaf), ... -
Influence of pruning severity in the table grape variety 'Karaerik' (Vitis vinifera L.)
Kalkan, N.N.; Bozkurt, A.; Geçim, T.; Karadoğan, B.; Bahar, Elman; Kaya, O. (Hohere Bundeslehranstalt und Bundesamt fur Wein- und Obstbau Klosterneuburg, 2022)Considering the various cultivating treatments with grapes, especially pruning has a key role influence on the ultimate yield and the cluster quality of a grape variety. In our study, therefore, the table grape variety ... -
INFLUENCE OF WATER SCARCITY ON MACRONUTRIENTS CONTENTS IN YOUNG LEAVES OF WINE GRAPE CULTIVARS
Candar, Serkan; Açıkbaş, Bekir; Ekiz, Mümtaz; Zobar, Damla; Korkutal, İlknur; Bahar, Elman (Estacao Vitivinicola Nacional, 2021)This study aimed to determine the variability of plant nutrition content in two-year old local and well-known wine grape cultivars under different water constraint scenarios. Own rooted and potted eight grapevine cultivars ... -
Merlot üzüm çeşidinde yaprak su potansiyeli ile yaprak alma uygulamalarının olgunluk indislerinin yönetimi ve bunların üzüm verim ve kalitesi üzerine etkileri
Aktaş, Fatma Betül (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışma 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyodunda iki yıl süreyle Tekirdağ ili Şarköy ilçesi sınırları içinde yer alan özel üretici bağında yürütülmüştür. YSP uygulamaları (S0, S1, S2 ve S3); her alt parselde de bir ... -
Merlot üzüm çeşidinde yaprak su potansiyeli ile yaprak alma uygulamalarının sürgün özellikleri üzerine etkileri
Değişen dünya iklimi sürdürülebilir bağcılık yapmayı gerekli kılmaktadır. Ülkemizdeki birçok bağ alanı gibi Tekirdağ ili Şarköy ilçesi de su stresi görülen bölgeler arasında sayılabilir. Yıllık yağış rejimlerinin düzensizliği ... -
Michele Palieri (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı dönemlerde yapılan yaprak alma ve uç alma uygulamalarının fitokimyasal özelliklere etkileri
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Zinni, Arzu (2022)Amaç: Bu araştırma; farklı yaprak alma ve uç alma uygulamaları ve dönemlerinin, 10 yaşlı Michele Palieri/110R aşı kombinasyonu omcalarından alınan üzümlerin fitokimyasal özelliklerine etkilerini belirlemek amacıyla ... -
Michele Palieri üzüm çeşidinde farklı zamanlarda yapılan yaprak alma ve salkım seyreltme uygulamalarının salkım özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Azsöz, Serhan (2021)Amaç: Bu çalışmanın amacı, Michele Palieri/110R aşı kombinasyonuna sahip omcalardan oluşan bağda, yaprak alma ve salkım seyreltme uygulamalarının, salkım özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesidir.Yöntem ve Bulgular: ... -
Milli Koleksiyon Bağından Seçilen Bazı Yöresel Şaraplık Üzüm Çeşitlerinde Budama Şekli ve Abiyotik Etmenlerin Fizyolojik Aktiviteler Üzerine Etkileri
Amaç: Bu çalışmada, beş farklı üzüm çeşidinin farklı budama şekilleri ve iklim şartlarınagösterdiği fizyolojik tepkileri incelenmiştir.Materyal ve Metot: Deneme Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde Milli KoleksiyonBağından ... -
Physical and biochemical traits of selected grape varieties cultivated in Tekirdağ, Turkey
Kök, Demir; Bal, Erdinç; Bahar, Elman (Inderscience Publishers, 2017)This research was performed during the 2014 growing season for determining some physical and biochemical properties of eight different grape varieties, including Red Globe, Michele Palieri, Balbal, Antep Karasi, Alphonse ... -
Possibility of Rooting of The Pruned Canes in Grapevine (Vitis Vinifera L.) Then Obtaining Yield Grown in Hydroponic System
Bahar, Elman; Kök, Demir; Korkutal, İlknur (Asian Network For Sicientific Information, 2004)The present study was carried out to determine the potentiality of obtaining yield from one year-old hardwood pruned, left over from winter pruning of the vines, grown in a hydroponic system. The cultivar used was Tekirdag ... -
Sangiovese üzüm çeşidinde dönemsel yaprak su potansiyeli (? yaprak) değişimleri ve salkım seyreltme uygulamalarına bağlı olarak düzenlenen sulama oranlarının verim, sürgün ve gelişme özellikleri üzerine etkileri
Bu çalışma 2013 yılı vejetasyon periyodunda Tekirdağ ili Şarköy ilçesi koşullarında, 40° 37' 49.98" K enlem ve 27° 09' 28.00" D boylamında, rakımı 41 m olan üretici bağında, tesadüf blokları deneme desenine göre 4 tekerrürlü ... -
Sangiovese Üzüm Çeşidinde Farklı Yaprak Su Potansiyelleri (Ψyaprak) Ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Salkım Ve Tane Özellikleri Üzerine Etkileri
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kabataş, İlknur Ezgi (Namık Kemal Üniversitesi, 2017)[Abstract Not Available] -
Short communication. Forage and nutritive value of the pruning residues (leaves plus summer lateral shoots) of four grapevine (Vitis vinifera L.) cultivars at grape harvest and two post-harvest dates
Kök, Demir; Ateş, Ertan; Korkutal, İlknur; Bahar, Elman (Spanish Natl Inst Agricultural & Food Research & Technolo, 2007)The annual pruning of vineyards produces shoot and leaf residues that have traditionally been fed to sheep and goats. The aim of this work was to determine the forage and nutritive values of grapevine (Vitis vinifera L.) ... -
Tane Özellikleri Üzerine Eğim, Anaç ve Salkım Seyreltmenin Etkisi
Üzümün olgunlaşması bazı karmaşık fiziko-kimyasal ve biyo-kimyasal süreçlerden meydana gelir. Bu süreçleri; iklim, toprak, coğrafi konum, çeşit, anaç ve kültürel işlemler, kısacası tüm terroir bileşenleri etkilemektedir. ... -
Trakya bölgesindeki farklı terroirlardan alınan papazkarası üzüm çeşidi salkım ve tanelerinin iriliklerine bağlı olarak morfolojik ve fitokimyasal özelliklerin belirlenmesi
Yaylak, Bilge (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)ÖZET TRAKYA BÖLGESİNDEKİ FARKLI TERROİRLARDAN ALINAN PAPAZKARASI ÜZÜM ÇEŞİDİ SALKIM VE TANELERİNİN İRİLİKLERİNE BAĞLI OLARAK MORFOLOJİK VE FİTOKİMYASAL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ Bilge YAYLAK Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı ... -
Türkiye Bağcılığının Son Yıllardaki Gelişiminde Görülen Başlıca Sorunlar Ve Çözüm Önerileri
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kök, Demir (Trakya Üniversitesi, 2006)Bu makalede son yıllarda bağcılıkta karşılaşılan bazı problemler irdelenmiş ve bunların çözümüne yönelik öneriler getirilmiştir. Son yıllarda üzümün (özellikle şaraplık bazı çeşitlerin) değer fiyatını bulması ve üzümün ... -
Türkiye Trakyası Bağcılık İklim Göstergelerindeki Uzun Süreli Değişimlerin Değerlendirilmesi
Türkiye’nin en önemli bağcılık alanlarından birisi olan Trakya Bölgesi’nde bağcılık iklimgöstergelerinin değişimlerinin incelenmesi amacıyla Etkili Sıcaklık Toplamı, Hidrotermik Gösterge, HeliotermikGösterge, Huglin ...