Yazar "Kurultay, Şefik" için listeleme
-
Ultrason destekli kristalizasyon ile çiğnenebilir şekerleme prosesi geliştirilmesi
Kopuk, Berkay (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu tez çalışmasında, geleneksel çiğnenebilir yumuşak şekerleme üretiminde, sakarozun kısmi kristalizasyonunu tamamlamayı amaçlayan ve nihai ürünün kalite özellikleri üzerinde kritik öneme sahip olan bir proses için alternatif ... -
Utilising grape juice processing by-products as bulking and colouring agent in white chocolate
Altınok, Emir; Kurultay, Şefik; Konar, Nevzat; Toker, Ömer Said; Kopuk, Berkay; Güneş, Recep; Palabıyık, İbrahim (Wiley, 2022)In this study, grape pomace (mixture of grape seeds and skins) powder (GPP), obtained from grape processing, was used at different concentrations [10.0 (GPP10), 20.0 (GPP10) and 30.0 (GPP10) g/100 g] in white chocolate ... -
Valorisation of grape by-products as a bulking agent in soft candies: Effect of particle size
Altinok, Emir; Palabıyık, İbrahim; Güneş, Recep; Toker, Ömer Said; Konar, Nevzat; Kurultay, Şefik (Elsevier, 2020)Nowadays, the use of plant-based by-products obtained after food processing has gained importance, as these products are nutritious and cheap. The aim of this study was to determine the effects of grape skirt and seed ... -
Vurgulu Elektrik Alan Tekniğinin Natürel Zeytinyağının Üretim Verimi İle Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Güneş, Recep; Kurultay, Şefik; Geçgel, Ümit (2019)Zeytin ağacının meyvesinden hiçbir saflaştırma (rafinasyon) işlemine tabi olmadan sadece mekanik veya diğerfiziksel yöntemlerle elde edilen natürel (doğal) zeytinyağının (Virgin olive oil, VOO) üretim süreci son yıllardastabil ...