Yayın tarihi için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 2795, listelenen: 1-20
-
Bitkilerde virüs hastalıklarına karşı dayanıklılık mekanizmaları
(2006)Kültür bitkilerinde verimi ve kaliteyi, üretim materyalinin genetik potansiyeli, çevre kosulları, kültürel faaliyetlerin uygulanmasındaki basarı derecesi, bu bitkilerde görülen zararlılar ve hastalıklar ile yine bu bitkilere ... -
Isolation, Identification of Heat Resistant Moulds in Margarine and Determination of Their Heat Resistance
(Univ Namik Kemal, 2006)In this study, moulds that cause problems in a margarine production plant which is located in Trakya region have been isolated and identified. In addition to, their heat resistance and lipolytic activity were studied. For ... -
The Effects of Wet Brewers Grain-Whole Plant Sunflower Mixture Silages on Fermentation Characteristics and Nutrient Digestibility in Lambs
(Univ Namik Kemal, 2006)This study was carried out to examine some quality characteristics and nutrient digestibility of wet brewers grain with whole plant sunflower mixture silages. Treatments were wet brewers grain, whole plant sunflower, %50 ... -
The Predication of Relationship Between Harvesting Moisture Content and the Most Convenient Rice Moisture After Drying to Obtained the Highest Head Rice Yield When Rice is Dried in Drying Machine
(Univ Namik Kemal, 2006)Rice is dried after harvesting and milled before consumption. But cracklings occur on rice while rice is being dried with hot weather. Depending on cracking amount milling rice yield will be high or low. In order to minimize ... -
Necessity of Re-Organization of Turkish Agricultural Higher Educational System
(Univ Namik Kemal, 2006)Education in Agricultural Faculties has been changing from beginning to these days in Turkey. However, education in agriculture always contains all area of agriculture and students are awarded the same diploma which is ... -
Determining the Relationships Between Harvest Moisture Content and Maximum Head Rice Yield That Caused To Be Obtained Maximum Head Rice Yield After Drying With Machine
(Univ Namik Kemal, 2006)Rice has to be dried after harvest. For that reason, drying machines which dry with hot weather are used to dry rice. Because of drying, cracks become on the rice and head rice yield decreases. In this research, experiments ... -
Biosystems Engineering
(Univ Namik Kemal, 2006)Higher agricultural education system has been getting multidiscipline as a result of the level of technology, recently. Biosystems Engineering has become popular in developed countries particularly after electronic and ... -
A comparison of the development times of Trissolcus rufiventris (Mayr) and Trissolcus simoni Mayr (Hymn.: Scelionidae at three constant temperatures
(Turkiye Klinikleri Journal of Medical Sciences, 2006)The effects of temperature on the development of the egg parasitoids Trissolcus rufiventris (Mayr) and Trissolcus simoni Mayr (Hym.: Scelionidae) were determined at 3 constant temperatures. Female development ranged from ... -
Anadolu'da doğa turizmi kapsamında doğa yürüyüşü güzergahlarının belirlenmesinde örnek bir çalışma
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Anadolu, binlerce yıldan günümüze kadar çeşitli medeniyetlerin kurulduğu ve izlerinin görüldüğü bir coğrafi bölgede bulunması nedeniyle, gerek doğal gerekse kültürel kaynak değerleri açısından oldukça zengindir. Bu bağlamda ... -
Trakya’da Özel Bir Süt İşleme Tesisi Tarafından Değerlendirilen Çiğ Sütlerin Somatik Hücre Sayısı ve Bazı Bileşenlerinin Tespiti
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu çalışmada Trakya bölgesinde üretilen çiğ sütlerin gıda güvenliğine ilişkin standartlara uygun biçimde üretilip üretilmediğinin ölçütü olan tank sütü somatik hücre sayısının belirlenmesi amaçlanmış olup, ayrıca sütlerin ... -
Tekirdağ ili süt sığırcığı işletmelerinin yapısal özellikleri ve bu işletmelerdeki siyah alaca süt sığırlarının çeşitli morfolojik özellikleri üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Araştırmada Tekirdağ’daki süt sığırcılığının mevcut durumunu ve il tarımı içindeki yeri incelenmiştir. Çalışma Tekirdağ ilindeki süt sığırcılığı işletmelerinin çeşitli zootekni kriterlerinin belirlenmesi için anket ... -
Damacana Suların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Pompa Temizliğinin Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu araştırmada, Tekirdağ ilinde tüketime sunulan 20 adet (5 marka ve her markadan 4 farklı örnek) damacana içme suyundan; tüketiciye ulaştığı anda, su pompası takıldıktan sonra ve suyun bitimine yakın 3 farklı zamanda ... -
Tekirdağ İli Merkez İlçeye Bağlı Köylerde Bulunan Koyun Ağıllarının Yapısal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Geliştirilebilme Olanaklarının Araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu araştırma Tekirdağ ili merkez ilçeye bağlı köylerde mevcut koyunculuk işletmelerinin yapısal durumlarının belirlenmesi, geliştirme olanaklarının incelenmesi, sorunların saptanarak gerekli önerilerde bulunulması amacıyla ... -
Türkiye Arı Yetiştiriciliğinin Bal Üretimi Bakımından Durumu
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu çalışma Türkiye’deki arı yetiştiriciliğinin mevcut durumunun özellikle bal verimi açısından değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Arıcılığımızın mevcut durumunun ortaya konulması için Türkiye’nin otuz sekiz farklı ... -
Trakya Bölgesi İçme ve Kullanma Suyu İhtiyacının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu çalışmada Trakya Bölgesinin kent ve kır insanı ile onun hayvan varlığının gelecekte ihtiyacı olan içme ve kullanma suyu miktarının, bilimsel bir perspektifle saptanması amaçlanmıştır. Bunun için bölgenin gelecekteki ... -
Ayçiçeği Tanesinin Nem Absorbsiyon Özelliklerinin Saptanması Üzerine Bir Araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu çalışmada 10, 20, 30, 40 ve 50 oC su sıcaklıklarında, zamana karşı ağırlık artışı kayıtlarıyla, ayçiçeği tanesinin su absorbsiyonu belirlenmiştir. Tanenin nem artışı ile suda kalma zamanı arasında 10, 20 30, 40 ve 50 ... -
Marmara Denizi balıkçılığının sosyo-ekonomik yapısı ve deniz ürünleri pazarlaması: Tekirdağ ili sahil şeridi örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Marmara Denizinin tamamı Türkiye sınırları içerisinde yer alan bir iç deniz özelliği taşımaktadır. Çevresinde yoğun yerleşim alanları ile endüstri bölgelerinin bulunması nedeniyle giderek artan bir çevre ve deniz kirliliği ... -
Tekirdağ Kent Merkezindeki Yaya Bölgelerinin Belirlenmesi ve Projelendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Günümüz kentlerinde giderek kaybolan yeşil alanları yeniden kazanmak, yayalara rahat ve güvenli bir dolaşım sağlamak için yaya bölgesi uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmada Tekirdağ kentinde taşıt trafiğinden ... -
Edirne Köy Kalkınma Kooperatifleri Birliğinin ekonomik analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu araştırmada Edirne Köy Kalkınma Kooperatifler Birliğinin 2002, 2003 ve 2004 yıllarında yürüttüğü işletmecilik faaliyetleri incelenerek ekonomik analiz için gerekli olan gelirlerle giderler hesaplanmış ve kâr-zarar ... -
Türkiye’de Buğdayda Uygulanan Tarım Politikaları ve Trakya Bölgesi Buğday Üreticilerinin Sorunları1
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Türkiye’de üretimi yapılan tahıl ürünleri içinde en büyük paya sahip olan buğday, Türkiye için önemli bir tarım ürünüdür. Bu araştırmanın amacı, Türkiye’de buğdayda uygulanan tarım politikalarını ve Trakya’da buğday ...