Yazar "Unakıtan, Gökhan" için Rektörlüğe Bağlı Birimler listeleme
-
Analysis of the Factors Affecting Consumer’s Some Traditional Food Products Preferences by Multidimensional Scaling Method
Oraman, Yasemin; Unakıtan, Gökhan; Yılmaz, Emine; Başaran, Burçin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)The aim of this study is to evaluate consumer behaviour towards factors affecting purchase decision of some traditional food products and grouping those consumer attitudes. The original data was obtained from results of ... -
An Econometric Analysis of Soybean Production in Turkey
Unakıtan, Gökhan; Aydın, Başak (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)The aim of this study is to analyze the econometric analysis of soybean agriculture in Turkey and the effects of economic crisis on soybean agriculture. The data used in the study includes 1981-2008 years. The dependent ... -
Kırsalda Kadının Geleneksel Gıda Üretimi ve Pazarlama İstekliliği
Özdemir, Gülen; Yılmaz, Emine; Unakıtan, Gökhan; Yılmaz, İsmail; Keskin, Gülşen (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada Trakya Bölgesinde, geleneksel gıda üretimi konusunda özellikle çiftçi ailelerinde kadınların aktif çalışmalarının sağlanmasında geleneksel gıda üretim ve pazarlama istekleri araştırılmıştır. Araştırma sonucunda ... -
Tarımsal Üretimde Kadınların Karar Alma Süreçlerine Katılımı ve Kooperatiflerden Beklentileri
Yılmaz, Emine; Özdemir, Gülen; Oraman, Yasemin; Unakıtan, Gökhan; Konyalı, Sema (Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Kırsal kesimde kadınların rolleri ve işlevleri oldukça önemli olmasına rağmen birçok alanda ücretsiz aile işçisi olarak çalışmaktadırlar. Kadınlar bir yandan günlük rutin ev işleri yaparken, diğer taraftan el sanatları ... -
Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi
Kumbar, Nihal; Unakıtan, Gökhan (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Tarım Bakanlığının 2007 yılı verilerine göre, Türkiye’deki kanola üretiminin %34’ü Trakya Bölgesinde yapılmaktadır. Bu çalışmada, yüksek verimli ve kaliteli bir yağlı tohum olan kanolanın Trakya Bölgesindeki gelişimini ... -
Trakya Bölgesinde Kiraz Üretiminin Ekonomik Analizi
Unakıtan, Gökhan; Hurma, Harun; Makaracı, Zafer; Başaran, Burçin; Abdikoğlu, Derya İlkay; Sağır, Fatma Seren (Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Kiraz üretimi dünyada geniş bir yayılım göstermekle birlikte, ticari üretim açısından A.B.D, Türkiye, Fransa ve İtalya önemli üretici ülkelerdendir. Türkiye 2013 yılı FAO verilerine göre 494 bin ton kiraz üretimiyle dünya ...